E clar, 12.500 de spectatori la fiecare meci de la Bucureşti la EURO 2020!

2 luni in urmă 3

Media: Fotbal Club, luni, 19:30, Digi Sport 1

Media: Digi Sport Special, luni, 21:30, Digi Sport 1

Oficialului din Guvernul României i-a fost prezentat conceptul medical pentru protecţia organizatorilor, voluntarilor, spectatorilor şi staff-ului în contextul pandemiei de COVID-19 care se va aplica la meciurile din cadrul EURO 2020, găzduite de Arena Naţională din Bucureşti. Turneul final va fi găzduit de 12 oraşe europene.

Din informaţiile oferite ulterior de MTS, se poate trage concluzia că la fiecare dintre meciurile de la EURO 2020 care se vor disputa la Bucureşti vor fi 12.500 de spectatori în tribune.

Se ştie că UEFA a condiţionat menţinerea fiecărui oraş gazdă prin accesul suporterilor pe stadion.

Pe Arena Naţională, la meciurile Austria - Macedonia de Nord, Ucraina - Macedonia de Nord, Ucraina - Austria vor fi câte 12.500 de spectatori în tribune

De la UEFA au venit Andreas Schar şi Taras Mukovoz, Head of Venue Management, respectiv Venue Manager Bucureşti, Venue Management, entitatea care gestionează activităţile care se desfăşoară la stadion. Aici sunt incluse măsurile de siguranţă şi securitate, mobilitatea, operarea stadionului, infrastructura sportivă, facilităţile pentru mass-media etc.. 

"Invitaţii au prezentat conceptul medical gândit pentru protecţia organizatorilor, voluntarilor, spectatorilor şi nu în ultimul rând a staff-ului, aceasta având implicaţii majore asupra organizării meciurilor, deci şi o importanţă vitală pentru desfăşurarea evenimentului sportiv.

Un scenariu de ocupare de 25% din capacitatea stadionului ar însemna un număr de 12.500 spectatori prezenţi în tribune, iar siguranţa acestora, a sportivilor şi organizatorilor rămâne un obiectiv prioritar, alături de cel legat de disputarea fără incidente a meciurilor", se mai arată în comunicatul pus de MTS pe Facebook, citat de Agerpres.

Alături de Novak şi Cristian Ghiţă, subsecretar de stat cu atribuţii în domeniul sportului, din partea României au mai fost prezenţi Florin Şari şi Alexandru Cândea, lider al structurii locale de organizare UEFA EURO 2020 în România, respectiv manager operaţional al aceleiaşi structuri.

România şi alte 11 oraşe europene organizează meciuri de la EURO 2020

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European de fotbal pe Arena Naţională din Capitală. Programată iniţial în 2020, competiţia a fost amânată pentru 2021 ca urmare a pandemiei. EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în perioada 11 iunie - 11 iulie 2021 în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania).

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală.

Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciurile:

Austria - Macedonia de Nord (13 iunie, ora 19:00),Ucraina - Macedonia de Nord (17 iunie, ora 16:00),Ucraina - Austria (21 iunie, ora 19:00)

În afara meciurilor din Grupa C, tot Bucureştiul va găzdui şi o optime de finală pe care o vor disputa câştigătoarea Grupei F şi formaţia clasată pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C (28 iunie, ora 22:00).

mts1

Eduard Novak a primit o delegaţie UEFA în care a fost informat şi că UEFA solicită prezenţa suporterilor pe stadion la EURO 2020 / Foto: Facebook @mts.romania Etichete: eduard novak , spectatori euro 2020
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă