"E ca şi cum ai fi la închisoare, dar cu Wi-Fi!" Încă un sportiv revoltat de ceea ce se întâmplă în Australia

1 lună in urmă 21

Liga 1: Voluntari - UTA, marți, 17:00, Digi Sport 1

Liga 1: Viitorul - FCSB, marți, 20:00, Digi Sport 1

Australian Open 2021 | Roberto Bautista Agut, revoltat

''E ca şi cum ai fi la închisoare. E acelaşi lucru, dar cu Wi-Fi. Aceşti oameni nu au nicio idee despre tenis şi despre antrenamente, e un dezastru complet. Acest control total nu e de la Tennis Australia, vine de la guvern'', a declarat Bautista Agut, nr. 13 mondial, pentru canalul israelian Sport 5.

Australian Open 2021 | Peste 70 de jucători, în carantină

Pasagerii a trei curse charter care au ajuns la Melbourne au intrat într-o carantină strictă, din cauza unor teste pozitive la noul coronavirus înregistrate după sosire, iar peste 70 de jucători nu mai pot ieşi din hotel să se antreneze timp de 14 zile, înaintea turneului Australian Open, care va debuta pe 8 februarie.

Jucători de top, precum Novak Djokovic, ar fi cerut efectuarea carantinei în locuinţe private dotate cu teren de tenis, dar premierul statului Victoria, Daniel Andrews, a exclus orice fel de excepţii la protocoalele impuse pentru a opri răspândirea COVID-19.

Australian Open 2021 | Unii sportivi se plâng, alţii susţin protocoalele stricte

Sfertfinalist în 2019 la Australian Open, Bautista Agut a adăugat că aceste condiţii de carantină vor afecta jucătorii mental şi fizic: ''Este dificil şi cred că va trebui să lucrăm mult la partea mentală şi să avem răbdare''.

Pe de altă parte, cehoaica Barbora Strycova, semifinalistă la Wimbledon în 2019, susţine protocoalele stricte de sănătate şi s-a obişnuit cu ele: ''Mă antrenez de două ori pe zi, citesc cărţi, intru pe reţelele de socializare şi mă uit la TV. Nu mă prea pot plânge. Trebuie să trec prin asta şi încerc să fiu cat de pozitivă pot fi''.

Etichete: australian open , roberto bautista agut , coronavirus , covid-19
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă