E bun, deși lui Dan Petrescu nu-i place! Fotbalistul CFR-ului care a avut ceva de demonstrat cu FCU Craiova

1 săptămână in urmă 13

Articol de , , - Publicat luni, 22 noiembrie 2021, 08:53 / Actualizat luni, 22 noiembrie 2021 09:04

Runar Mar Sigurjonsson (31 de ani), islandezul scos de Dan Petrescu (53) din echipă în momentul în care a revenit la CFR Cluj, a deschis calea către victoria cu FCU Craiova. Internaționalul nordic nu a mai jucat niciun meci întreg de când Dan e „principal”.

Petrescu descoperă că nu a triat tocmai corect atunci când s-a întors la Cluj, nu toți jucătorii la care a renunțat el erau slabi. Pe antrenor l-a contrazis sâmbătă seară Sigurjonsson.

Mijlocașul islandez a deblocat partida cu golul lui pentru 1-0, după o perioadă în care luase în calcul să ceară un transfer în iarnă, fiindcă nu mai juca mai deloc.

 70 de goluri, 75 de pase pentru CFR!

CFR CLUJ

Ce performanță pentru Deac: 70 de goluri, 75 de pase pentru CFR!

Sigurjonsson s-a trezit că nu mai conta la CFR Cluj

Runar a fost considerat un om important câtă vreme Șumudică a condus echipa, apoi statutul lui s-a degradat. Petrescu nu l-a folosit în niciun meci întreg de când a fost reinstalat ca „principal”.

La un moment dat, înaintea unuia dintre meciuri, antrenorul l-a întrebat pe islandez: „Preferi să fii în tribună sau pe bancă?”. Un mesaj prin care îi confirma că nu-l mai privea ca pe un jucător de bază.

Sigurjonsson a marcat sâmbătă împotriva lui FCU Craiova cu o lovitură de cap, la o centrare pe care a atacat-o la colțul lung.

Mai înscrisese în acest sezon și în turul cu Banja Luka, și în derby-ul cu FCSB, primul joc de după demiterea lui Șumudică, o întâlnire la care Petrescu încă nu apucase să ia loc pe bancă. Apoi a devenit o rezervă, un om de lot.

Noroc că l-a avut pe bancă pe Sigurjonsson 

Dan i-a readus pe Bordeianu și pe Culio și a ales să mizeze pe fotbaliști pe care îi cunoștea din mandatele lui trecute. Și pe Boateng, un mijlocaș nou, dar pe care-l achiziționase tot el, nu îl alesese vechea conducere.

Tehnicianul și-a călcat pe inimă sâmbătă, nu l-a mai utilizat din start pe Juan Culio, jucătorul lui favorit, dar nici așa nu a prins Sigurjonsson un loc în formula de început.

Mijlocul a fost Deac-Boateng-Bordeianu. Islandezul a fost trimis pe teren imediat după pauză în locul lui Mihai Bordeianu. Culio a intrat abia în minutul 72, atunci când a ieșit Omrani.

Runar i-a arătat lui Petrescu că ar merita să joace mai des, revolta lui a fost convenabilă și pentru antrenor, el a avut astfel la dispoziție o schimbare cu care a izbutit să facă diferența în partea secundă a partidei.

E bun, deși lui Dan Petrescu nu-i place! Fotbalistul CFR-ului care a avut ceva de demonstrat cu FCU Craiova

Sigurjonsson, 31 de ani, a adunat 32 de selecții și două goluri în naționala Islandei // foto: Imago Images

7 meciuriși două goluri are Sigurjonsson în sezonul acesta din Liga 1, în care a fost titular numai de trei ori. În total a jucat de 19 ori în campionatul românesc și a înscris cinci goluri. El a fost adus de la Astana, la începutul acestui an

Alții nu mai pot să demonstreze la CFR Cluj

Sigurjonsson a fost norocos, în comparație cu alți fotbaliști ai CFR-ului: el a pierdut locul de titular, dar a rămas pe lista cu lotul pentru campionat și a mai jucat în bucăți din meciuri. Tahiri, Fofana, Jonathan Rodriguez, Ciobotariu au dispărut din lot și nu vor mai avea ocazia să îl convingă pe Petrescu că ar merita să joace și ei.

Citește mai multe știri despre CFR Cluj: 

Cristian Bălgrădean ar putea pleca de la CFR Cluj! Cine îl urmărește pe portarul campioanei

Conducerea lui CFR Cluj explică rezultatele slabe din Europa: „Ce a găsit Dan Petrescu nu a fost pe placul lui”

Playtech: Anamaria Prodan, MESAJ după ce s-a aflat de idila dintre Kamara și Corina Caciuc, iubita lui Reghecampf


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă