”E afacerea mea, nu e treaba dumneavoastră!” Paraschiv, discurs revoltător despre contractul ”de sclav”: ”Vorbim în particular”

1 lună in urmă 1

Liga 2: Rapid - Csikszereda, sâmbătă, 12:00, Digi Sport 1

Liga 1: Universitatea Craiova - Botoșani, sâmbătă, 14:30, Digi Sport 1

Mai mult, ex-fotbalistul Stelei este agentul care l-a pus pe George Cîmpanu (20 de ani) să semneze faimosul ”contract de sclav” făcut public de Digi Sport.

Într-o intervenție la Digi Sport Special, Paraschiv a catalogat drept ”prostii” dezvăluirile și s-a ferit să răspundă întrebărilor moderatorului Vali Moraru.

Sorin Paraschiv, contract în direct de Vali Moraru: ”Poate și tu vorbești prostii și totuși te ascultăm!”

Vali Moraru: Sorin, avem rugămintea ca și atunci când mai vrem noi să stăm de vorbă cu tine, să ai aceeași deschidere.

Sorin Paraschiv: Păi nu, despre prostiile pe care le-ați vorbit acolo, în emisiune, nu vreau.

Vali Moraru: Poftim??

Sorin Paraschiv: În particular o să vorbim, cu siguranță.

Vali Moraru: De ce în particular? E un subiect public. Alea sunt prostii? Adică, vrei să intri într-o emisiune în care se vorbesc prostii? Păi poate și tu vorbești niște prostii și totuși te ascultăm.

Sorin Paraschiv: Nu, nu, nu, nu. Da, dar o să vorbim în particular. O să vă spun eu mai multe în particular.

Vali Moraru: N-am ce să vorbesc în particular. Dacă ai ceva de zis pe subiect, eu te rog să fii la fel de deschis. Așa cum tu ai vrut acum să intervii, iar eu am fost deschis și tu ai spus ce ai pe suflet. Dar când te căutăm noi, de ce nu răspunzi? Că sunt niște prostii, nu? Contractul ăla e semnat de tine?

Sorin Paraschiv: Nu este treaba dumneavoastră.

Vali Moraru: Poftim?

Sorin Paraschiv: Este un contract de management sportiv și este o afacere a mea. Și nu este treaba dumneavoastră ce semnez eu.

Vali Moraru: E în regulă, domnule Paraschiv, mă scuzați.

Sorin Paraschiv: E în regulă, domnu Moraru.

Vali Moraru: Bine, succes în carieră!

4 selecții în naționala României are Sorin ParaschivSteaua, Rimini, Volyn Lutsk, Unirea Urziceni, Farul Constanța, Concordia Chiajna și AS Bascov sunt echipele la care a jucat Paraschiv

Discuția aprinsă dintre Vali Moraru și Sorin Paraschiv:

Sorin Paraschiv

Sorin Paraschiv/ foto: Sport Pictures

Liță Dumitru: ”E contract de sclav!” Cum a profitat Sorin Paraschiv de George Cîmpanu

Galerie Foto

Liță Dumitru (71 de ani), omul care l-a descoperit pe Cîmpanu și l-a luat în gazdă după ce părinții fotbalistului s-au despărțit, l-a acuzat pe Sorin Paraschiv că a profitat de situația familială puștiului de la Craiova.

”Pe contract nu l-a sfătuit nimeni. Mama lui era bolnavă atunci, iar domnul Paraschiv a profitat de asta. Până la 18 ani, mama lui semna contractele. Dar n-au răsfoit foaie cu foaie, să vadă toate clauzele alea. Trăim într-o țară unde sclavagismul a murit de mult, dar contractul ăsta e de sclav. Asta a semnat.

Așa consider eu că sunt clauzele astea. Agentul nu l-a ajutat cu nimic, decât că a vorbit la Botoșani să-l ia de la Turnu Măgurele. Atât. Mama lui poate să confirme. Agentul i-a dat o singură pereche de ghete, dar și alea erau folosite, vechi. Ce bani să-i dea el jucătorului? I-am și zis acum, l-am sunat: 'Băi, băiatule, pentru ce ai luat tu 50 de mii, că l-ai dus la Craiova?'. Nu m-am gândit vreodată la asta.

Eu i-am plătit cantonamente lui Cîmpanu cât a stat la noi. L-am îmbrăcat, i-am dat mâncare. El este pe același post cu Cicâldău, acolo joacă cel mai bine. E lider, face faza defensivă bine. Una peste alta, el e sclav acum. Iar domnul Paraschiv are o funcție în conducere la Clinceni, deci nu are voie să fie impresar. Eu n-am văzut așa contract niciodată”, a declarat ex-internaționalul român, la Digi Sport Special.

Contractul dintre cele două părți a fost semnat pe o perioadă de cinci ani, la data de 17 aprilie 2019, cu aproximativ două luni înainte ca Sorin Paraschiv să devină team manager la Academica ClinceniPotrivit contractului abuziv, jucătorul este obligat să-i comunice managerului său orice eveniment din viața personală, care ar putea avea impact în cariera sa sportivăCîmpanu are obligația să-i transmită agentului său extrase din conturile sale bancare, de fiecare dată când Paraschiv solicită așa cevaPuștiul îi dă lui Paraschiv 10% din veniturile sale anuale

Liță Dumitru, despre cazul Cîmpanu:

Etichete: sorin paraschiv , vali moraru , george cîmpanu
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă