DW: Mii de familii a avut de suferit din cauza unei greșeli a fiscului olandez

1 lună in urmă 1

Fiscul olandez a distrus viața a mii de familii, după ce le-a executat silit pe motiv că între 2014 și 2019 ar fi încasat ilegal alocații. O comisie de anchetă a stabilit însă în decembrie 2020 că familiile vizate nu au greșit cu nimic, relatează Deutsche Welle.

Din cauza unei greșeli a fiscului olandez, mulți dintre părinți au fost transformați peste noapte, pe nedrept, în infractori au ajuns în insolvență. În plus, unor familii asistența socială din Olanda le-a luat copiii.

Un raport parlamentar, intitulat „Nedreptate fără precedent”, a fost publicat în decembrie 2020, după o anchetă legată de scandalul alocațiilor pentru copii care a inclus interogarea publică a numeroși oficiali, inclusiv a premierului Rutte.

Raportul a consemnat că aproximativ 20.000 de familii au fost urmărite penal pentru fraudă, au fost obligate să restituie alocațiile pentru copii încasate și li s-a încălcat dreptul de a face apel în instanță, timp de mai mulți ani.

Din cauza acestei decizii a fiscului, mai mulți oameni au fost împinși la un pas de faliment sau obligați să se mute în alte locuințe, după ce li s-au cerut în mod eronat zeci de mii de euro când presupusa frauda era constituită doar dintr-un formular completat greșit sau lipsa unei semnături.

În plus, mai multe cupluri s-au despărțit din cauza tensiunii provocate de acuzații, notează Digi 24.

Raportul a stabilit că „principiile fundamentale ale legii au fost încălcate” de autoritățile fiscale olandeze, cercetările pentru fraudă la adresa familiilor fiind declanșate de „o simplă eroare administrativă, fără rea intenție”.

În urma acestui scandal, premierul olandez Mark Rutte a demisionat.

FOTO:

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă