Dusan Uhrin a câștigat o avere în litigiul cu Gaz Metan! Echipa condusă de Vali Iordănescu trebuie să îi achite cehului tot contractul din momentul în care l-a dat afară pe acesta! | EXCLUSIV

1 lună in urmă 3

Fostul antrenor al medieșenilor va încasa de la Mediaș aproximativ 70.000 de euro. Litigiul dintre acesta și Gaz a fost câștigat la Comisii și în scurt timp se va face anunțul oficial.

Președintele Gazului, Valentin Iordănescu, a încercat să scape de Dusan Uhrin (53 de ani) imediat ce a preluat puterea la Mediaș, după plecarea lui Ioan Mărginean, în iunie 2020. Antrenorul ceh nu a acceptat să plece în condițiile lui Iordănescu, care îi cerea tehnicianului să renunțe la orice pretenție financiară. Uhrin I-a transmis că dorește să îi fie achitat contractul până la final sau măcar să negocieze pe marginea acestei teme.

ProSport a prezentat la vremea respectivă, în exclusivitate, o înregistrare audio incendiară în care Valentin Iordănescu îi transmite lui Dusan că trebuie să bage jucători în echipă pentru că există obligații venite din sfera politicului. Iordănescu i-a pus în cârcă lui Uhrin apariția acelei înregistrări și l-a suspendat din funcție pe 25 septembrie 2020. Medieșenii au fost forțați să facă acest lucru pentru a-l putea numi ”principal” pe Jorge Costa.

Între timp a fost dat afară și portughezul, iar acum antrenor este Mihai Teja. Uhrin nu a renunțat la luptă și a reclamat clubul la comisiile abilitate. Sursele ProSport anunță că tehnicianul ceh a avut câștig de cauză, iar în perioada următoare, organele abilitate vor anunța că Uhrin trebuie să primească de la Mediaș în jur de 70.000 de euro, bani ce însumează salariile restante și durata contractului avut cu Gaz. Acesta expiră în luna iunie a acestui an.

Valentin Iordănescu conduce Gaz Metan din iulie 2020Valentin Iordănescu conduce Gaz Metan din iulie 2020

S-au șicanat luni de zile

Războiul dintre președintele Valentin Iordănescu și antrenorul Dusan Uhrin s-a consumat prin mai multe episoade de-a lungul a mai multor luni. Inclusiv colaboratorii cehului au avut de suferit. Aceștia au dorit să își continue activitatea, conform contractelor semnate, dar nu au fost lăsați să intre în baza de pregătire, pazinicii primind ordine de la Iordănescu în acest sens. ProSport a publicat atunci imagini video exclusive cu paznicii de la stadion care le interzic colaboratorilor lui Uhrin să își facă meseria.

În ianuarie, tabăra lui Uhrin a avut parte de prima victorie din acest război! Dragoș Picu (44 de ani), antrenorul de portari din staff-ul lui Dusan Uhrin, a câștigat procesul cu Gaz Metan Mediaș și are de încasat o sumă importantă de bani. Camera Națională de Soluționare a Litigiilor din cadrul Federației Române de Fotbal i-a dat dreptate lui Dragoș Picu, iar clubul Gaz Metan Mediaș este obligat să îi plătească tot contractul.

Dialog halucinant între Valentin Iordănescu și Dusan Uhrin

ProSport a intrat în posesia unei înregistrări audio în care președintele lui Gaz Metan, Valentin Iordănescu, l-a convocat la o discuție pe antrenorul echipei, Dusan Uhrin. În discuția respectivă, Vali Iordănescu îi impune lui Dusan Uhrin un fotbalist, iar spre final îl anunță că vrea să îl dea afară pentru că așa au hotărât cei care sponsorizează clubul din Mediaș cu bani publici.

În primă fază, Valentin Iordănescu încearcă să îi impună cu forța lui Uhrin un jucător nou. Este vorba despre fundașul central Răzvan Horj (24 de ani),  de la U Cluj. Antrenorul ceh spune că nu are nevoie de acesta, dar Iordănescu lasă se înțeleagă că decizia este luată de persoane sus-puse care oferă clubului bani publici. Iordănescu susține că în cazul în care jucătorul nu va fi acceptat, finanțarea clubului de către instituțiile Statului ar putea fi oprite.

După ce îl lămurește pe antrenor că s-a trezit de pe o zi pe alta cu transferul inopinat al lui Horj, Iordănescu îi transmite lui Uhrin că cei care sunt peste el (fără să numească concret pe cineva) îl vor plecat. Acesta numeste generic ”companiile” pe cei care finanțează și decid, se pare, soarta clubului.

 

The post Dusan Uhrin a câștigat o avere în litigiul cu Gaz Metan! Echipa condusă de Vali Iordănescu trebuie să îi achite cehului tot contractul din momentul în care l-a dat afară pe acesta! | EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă