După Olăroiu, potopul! Ce se întâmplă la Jiangsu FC, la două săptămâni după plecarea antrenorului român

1 lună in urmă 1

UEFA Champions League: Atalanta - Real Madrid, miercuri, 22:00, Digi Sport 1

UEFA Champions League: Borussia Monchengladbach - Manchester City, miercuri, 22:00, Digi Sport 2

Jiangsu FC se destramă, după plecarea lui Cosmin Olăroiu

Proprietate a grupului Suning, care deţine şi clubul Inter Milano, clubul cu sediul la Nanjing nu mai este decât umbra celui care câştiga titlul în China cu doar trei luni în urmă.

Clubul şi-a văzut efectivul risipit. Atacantul brazilian Alex Teixeira, achiziţionat în 2016 pentru suma uriaşă de 50 milioane euro şi artizanul cuceririi titlului, a plecat în intersezon după expirarea contractului.

De asemenea, atacantul croat Ivan Santini şi-a făcut bagajele la trei zile după antrenorul român Cosmin Olăroiu. Şi fundaşul internaţional brazilian Miranda, fost jucător al lui Atletico Madrid, este pe picior de plecare.

"Cum va arăta echipa Jiangsu în sezonul viitor? În acest moment, nimeni nu dă un răspuns clar", a scris jurnalul Oriental Sports Daily.

"Nimeni nu ştie care sunt planurile pentru acest sezon, iar tot ce pot face jucătorii este să aştepte", a adăugat publicaţia, care face referire la posibile noi plecări de jucători, inclusiv chinezi.

Probleme financiare la Jiangsu FC

Încă din sezonul trecut, problemele financiare ale clubului au dus la refuzul jucătorilor de a se antrena un timp, pentru neplata salariilor.

"Noi avem probleme cu adversarul şi avem probleme şi în interiorul clubului. Această situaţie m-a decepţionat un pic, chiar dacă am câştigat", afirmase Cosmin Olăroiu pentru podcast-ul The Asian Game, înainte ca media să-i anunţe plecarea.

În prezent, jucătorii echipei nu ştiu când vor relua antrenamentele, în timp ce Superliga Chinei urmează să debuteze în primăvară, la o dată încă neprecizată din cauza incertitudinii provocate de pandemia de Covid-19.

Iar situaţia clubului Jiangsu FC nu este un caz izolat în fotbalul chinez. Alte două cluburi din Superliga chineză s-ar afla în dificultate financiară, iar perioada în care echipele din China transferau staruri pentru sume astronomice pare de domeniul trecutului.

Deşi Suning a dezminţit categoric, în decembrie, că ar avea probleme financiare, site-ul Soccer News susţine că "supravieţuirea este prioritatea grupului", care ar putea ceda clubul.

Săptămâna trecută, Zhang Jindong, proprietarul Suning, a afirmat că grupul se va "concentra pe activitatea de comerţ, iar orice altă activitate va fi închisă sau cedată fără ezitare".

Etichete: cosmin olaroiu , jiangsu fc
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă