După Newcastle, prințul saudit controversat vrea să pună mâna pe alte două cluburi uriașe ale Europei

1 săptămână in urmă 11

Miercuri, 13 Octombrie 2021, ora 11:45

208 citiri

După Newcastle, prințul saudit controversat vrea să pună mâna pe alte două cluburi uriașe ale Europei

Prințul Mohammed bin Salman își întinde tentaculele în fotbalul european și nu numai. Compania de stat saudită mai are acțiuni la Facebook, Pfizer, Disney, Uber sau Starbucks.

După Newcastle, Fondul de Investiții Publice (PIF) al Arabiei Saudite, al cărui președinte este Mohammed bin Salman, vrea să pună mâna pe încă două cluburi europene de tradiție.

PIF a oferit 1 miliard de dolari familiei Zhang, proprietarii de la Inter Milano care trec prin mari dificultăți finaciare. Iar tranzacția se poate realiza curând.

PIF a mai țintit un club de renume în Franța - Olympique Marseille și mai dorește și un club din Brazilia, scrie Libero.

Mohammed bin Salman este omul aflat în spatele asasinării jurnalistului Jamal Khashogg, un critic la adresa regimului saudit.

Prin investițiile masive pe care le face în sport, el încearcă să-și mai spele imaginea.

Citeste si:

O nouă forță în fotbalul european! Ce vrea să facă prințul Arabiei Saudite cu Newcastle

Newcastle poate să devina cel mai bogat club din lume. Echipa engleză a fost cumpărată de Fondul Public de Investiții al Arabiei Saudite, aflat sub influența prințului moștenitor Mohammed...

Politica românească nu prea este în interesul cetățenilor

Faptul că USR a venit cu un program de guvernare și cu un premier, în timp ce PNL și PSD au venit cu mâinile în buzunare, doar în plimbare, la consultările de la Cotroceni, arată că USR...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă