După incendiile violente, Turcia este afectată de inundații. Cel puțin șase persoane au murit

2 luni in urmă 19

Ploile abundente au provocat inundații severe și alunecări de teren în nordul Turciei. Cele mai afectate sunt orașele de la malul Mării Negre, Bartin, Kastamonu, Sinop și Samsun, unde elicopterele au intervenit pentru a-i salva pe oamenii care s-au refugiat pe acoperișuri din calea șuvoaielor de apă, care au acoperit drumuri, au distrus poduri și mașini. Șase persoane au murit, iar ună a fost dată dispărută din cauza viiturilor, notează The Guardian și Reuters, potrivit Agerpres.

Mai multe drumuri au fost închise din cauza podurilor care au fost distruse. Zeci de mașini au fost luate de ape.

Totodată, intemperiile au afectat și infrastructura de distribuție a energiei electrice, alimentarea fiind întreruptă, ca măsură de protecție, în cazul a 10.000 de gospodării, au anunțat reprezentanții Ministerului energiei.

Din punct de vedere meteorologic, ne confruntăm probabil cu un dezastru pe care nu l-am văzut de 50 sau 100 de ani.

Ministrul agriculturii și silviculturii, Bekir Pakdemirli:

Turcia s-a confruntat în ultima perioadă cu mai multe episoade e vreme severă, de la caniculă, secetă, incendii violente de vegetație și până la inundații, succesiune de fenomene pusă de oamenii de știință pe seama schimbărilor climatice.

Valul de ploi care afectează coasta de nord a Turciei vine în contextul în care pompierii abia au reușit să controleze incendiile din sudul țării, izbucnite la finalul lunii iulie și soldate cu cel puțin opt victime. Mii de oameni au fost evacuați, la nivelul întregii țări fiind raportate peste 200 de incendii.

Foto: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă