Dupa Facebook si LinkedIn, reteaua sociala Clubhouse are probleme de securitate

1 lună in urmă 17

Retea sociala Clubhouse are deja la activ un istoric bogat de incidente, chiar inainte de a fi disponibila publicului larg. Cel mai nou incident este expunerea datelor personale a 1,3 milioane de utilizatori.

Acestea includ numele, ID-ul de utilizator, poza de profil, numele de utilizator de pe alte retele sociale, numele persoanei care a generat invitatia de creare a contului si altele. Ca si in alte cazuri similare, datele au fost descoperite pe un forum de hacking.

Conform Clubhouse, nu este vorba de un hack propriu-zis, prin care sa fi fost accesate date de pe serverele companiei. Informatiile ar fi fost pur si simplu copiate de pe paginile publice de profil ale utilizatorilor.

De altfel, in afara numelui, leak-ul nu include alte date prin care persoanele sa poata fi identificate si localizate, precum adrese de email, numere de telefon sau adrese de domiciliu.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Chiar si asa, Clubhouse este deja a treia platforma sociala implicata intr-un incident ce implica datele utilizatorilor, in doar o saptamana, dupa Facebook si LinkedIn.

De departe, cel mai grav a fost incidentul prin care datele a 533 de milioane de utilizatori Facebook au fost postate online. Inclusiv numarul de telefon al lui Mark Zuckerberg s-a regasit printre acestea.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă