După două mărturii acuzatoare, Spitalul Județean din Sibiu anunță primele rezultate ale propriului control: „Personalul medical respectă procedurile și protocoalele”

1 lună in urmă 1

Reprezentanții Spitalului Județean din Sibiu au prezentat astăzi concluziile unui prim control efectuat, după ce un asistent medical care a lucrat în această unitate a susținut că pacienții mor cu zile, legați și sedați. După o primă investigație, spitalul a anunțat că nu a găsit nimic în neregulă. În acest timp, o altă asistentă medicală a lansat acuzații șocante, similare cu cele de ieri.

Reprezentanții spitalului au transmis, marți, rezultatele controlului început, luni, în cadrul secției ATI. Potrivit acestora nu au fost identificate nereguli la nivelul secției.

În urma controlului au fost constatate următoarele:

La ora la care s-a efectuat controlul, în zona ATI-Covid erau internați 18 pacienți. Dintre aceștia, un singur pacient era contenționat, acesta fiind și intubat; Condițiile de internare și tratament sunt corespunzătoare; Personalul medical respectă procedurile și protocoalele medicale; Sunt respectate circuitele medicale; Personalul respectă programul de lucru; Aparatura și instalațiile din cadrul secției sunt funcționale;

Totodată reprezentanții spitalului au anunțat că acest control este o primă etapă, care va fi urmată de identificarea și verificarea modului de lucru și a completării documentelor medicale.

Verificările au venit în contextul în care un asistent medical a dezvăluit modul în care sunt îngrijiți pacienții cu Covid în secția ATI.

„Cu siguranță că nu e totul perfect, că uneori este poate nevoie de mai multă empatie, dar să nu uităm că principalul scop al activității este unul medical. (…) Am constatat că, din punct de vedere tehnic și procedural suntem bine și vom continua să ne adaptăm contextului de moment și să insistăm pe latura relaționării cu pacientul. Chiar am discutat cu pacienții care nu erau intubați, am încercat să le oferim suport moral și sperăm ca fiecare dintre cei implicați în acest proces să o poată face cât mai bine. Vom continua să facem tot ce se poate pentru a îmbunătăți lucrurile”, a transmis managerul SCJU Sibiu, Florin Neag.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă