După ce clubul Bamboo a fost închis, și la Loft se analizează o suspendare. Amenzi în valoare totală de 63.000 de lei

2 săptămâni in urmă 1


Poliţiştii şi reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică au efectuat, sâmbătă, mai multe controale la mai multe societăți comerciale din zona Herăstrău. În urma verificărilor, clubul Bamboo a fost închis, potrivit unui anunţ făcut de primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, Şi în cazul clubului Loft este analizată de DSP măsura de suspendare a activității.


Poliția Capitalei a anunțat, sâmbătă seară, că în urma controalelor au fost date amenzi pentru două localuri din Sectoarele 2 și 1.


Clubul Loft a fost sancționat contravențional cu amendă de 10.000 lei pentru încălcarea unor măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi cu suma de 2.000 lei conform pentru nefuncționarea sistemului de supraveghere video.  


De asemenea, Direcția de Sănătate Publică a constatat și aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 30.000 de lei pentru încălcarea unor prevederi din domeniu.


Potrivit Poliţiei Capitalei, având în vedere că operatorul economic a mai fost sancționat,  este analizată de către Direcția de Sănătate Publică și măsura de  suspendare a activității.


Bamboo din București, primul club închis de autorități în pandemie


Ministrul de interne, Lucian Bode, a anunțat, pe 25 martie, că localurile care nu vor respecta regulile impuse de autorități în perioada stării de alertă vor avea activitatea suspendată, dacă sunt amendate de mai multe ori.


Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a relatat, pe contul său de Facebook, că zilele trecute Poliţia Locală a descoperit că la clubul Bamboo se construieşte un cort, chiar dacă, spune edilul, nu există autorizaţie.


„Nici nu aveau cum să aibă, spaţiul respectiv e sit arheologic protejat şi nu se poate construi pe el nimic”, a scris Radu Mihaiu. El a spus că, deși „Poliția locală a formulat o plângere penală, conform procedurii”, cei de la Bamboo „au continuat”.


Sâmbătă, după verificările efectuate la Bamboo, poliţiştii au constatat că „spațiul este în concordanță cu legislația în vigoare”, dar unele dintre mesele amenajate pe terasă nu aveau între ele distanța legală, motiv pentru care clubul a fost amendat cu 30.000 de lei.


Totodată, s-a mai constatat că „operatorul economic nu deține autorizație de funcționare”, motiv pentru care a mai fost aplicată o amendă de 1.000 de lei și „măsura complementară aferentă de suspendare a activității”, a anunțat Poliția Capitalei.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă