După cât timp trebuie să schimbi prizele şi prelungitoarele din casă. Greşeala majoră pe care o fac mulţi români

1 lună in urmă 29

Mulți români uită să schimbe prizele și prelungitoarele din casă, considerând că ele pot să reziste cât mai mult în timp. Din păcate, acest lucru nu este deloc adevărat, așa că este posibil să faci o greșeală majoră dacă nu îți amintești cât timp a trecut de când le-ai cumpărat!

Când trebuie să fie schimbate prizele și prelungitoarele

Prizele și prelungitoarele nu vin cu o anumită dată de expirare, așa că mulți cred că ele nu trebuie să fie schimbate. Unii români cumpără alte astfel de obiecte doar când se mută într-o altă locuință, în timp ce la alții trec foarte mulți ani înainte de a recunoaște că prizele și prelungitoarele trebuie să fie înlocuite.

În cazul în care nu îți amintești când ai schimbat ultima oară prizele sau prelungitoarele, este timpul să faci o investiție și să le schimbi pentru a nu te confrunta cu alte probleme! Eficiența lor scade pe măsură ce timpul trece, astfel că nu o să mai fie așa de bune precum îți dorești.

Ce greșeală fac mulți români

De asemenea, dacă observi urme de arsură în jurul prizei sau vezi că orice lucru conectat la aceasta pâlpâie, este nevoie de o schimbare majoră pentru a te supune la diverse probleme care pot să îți dea mari bătăi de cap. Mai mult, trebuie să îi protejezi pe cei dragi de orice pericol.

Prizele pot să ducă la incendii, așa că trebuie să fie schimbate la 1-2 ani pentru ca locuința în care stai să nu fie distrusă de un astfel de incident. Mai mult, ținând cont că nu o să mai fie eficiente pe măsură ce anii trec, oricum nu o să te mai satisfacă, așa că nu uita să le înlocuiești ori de câte ori e nevoie!

De ce nu trebuie să lași în priză electrocasnicele

Prizele sunt extrem de aglomerate, mai ales dacă trebuie să îți încarci telefonul, să folosești laptop-ul sau să alte electrocasnice. Mulți tind să uite încărcătoarele în priză, însă acest gest destul de banal poate să te facă să scoți mai mulți bani din buzunar în momentul în care trebuie să plătești factura.

În cazul în care vrei să economisești bani, scoate din priză aparatele mici de bucătărie, precum robotul, cuptorul cu microunde, blenderul sau aparatul de cafea. Nu uita nici de încărcătoare pentru a nu consuma mai mult curent, dar nici de calculator, consola de jocuri, laptop sau alte dispozitive.

The post După cât timp trebuie să schimbi prizele şi prelungitoarele din casă. Greşeala majoră pe care o fac mulţi români appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă