După ”câinii roșii” și ”lupii galbeni” au apărut și curcanii albaștri. Ce echipă i-a ales și cum au fost ”botezați”

3 săptămâni in urmă 15

  • Liga 1: FC Botoșani - U Craiova 1948, duminică, 18:00, Digi Sport 1

  • Liga 1: UTA Arad - CFR Cluj, duminică, 21:00, Digi Sport 1

Hușana Huși, echipă din Liga 3, Seria 1, aflată pe locul 6 al clasamentului în acest moment, și-a ales doi curcani în rol de mascotă.

Galerie Foto

După ”câinii roșii” și ”lupii galbeni” au apărut și curcanii albaștri. Ei sunt Petrică și Costel

Cele două păsări. care s-au ales cu ghearele vopsite în albastru, cu câte un fular înfășurat în jurul gâtului, au fost botezate ”Petrică” și ”Costel”. De acum înainte, cele două mascote nu vor mai lipsi de la meciurile celor de la Huși, mai ales că le-au purtat noroc jucătorilor la derby-ul local cu SJ Vaslui, scor 2-1, disputat sâmbătă.

Inițiativa celor din conducere este aceea de a promova echipa și dincolo de granițele județului. Hușana nu numai că a devenit prima echipă din Liga 3 a României care are mascote, dar de curând a fost lansat și imnul echipei, realizat pe muzica celor de la Hands of Angels.

Gazdele, potrivit celor de la sportactual.ro, au avut o primă repriză bună, dominată autoritar. Scorul a fost deschis de căpitanul Petre Agrigoroaei, din penalty, după ce Jose Cozma a fost faultat în interiorul careului de 16 m, după numai 20 de minute de joc.

Prima repriză a fost rezolvată de Viorică, care a majorat diferența la două goluri în minutul 25.

La reluare, jocul a fost mult mai echilibrat, însă fără faze clare de poartă. Abia pe final de meci, oaspeții nu s-au împăcat cu ideea unei înfrângeri, iar Auraș June a redus din diferență. Prea puțin pentru a mai spera măcar la un punct.

Astfel, Hușana a urcst două poziții în clasament, legând două victorii consecutive, cu 7 puncte, iar SJ Vaslui a coborât un loc, până pe 7, cu cinci puncte.

Etichete: cainii rosii , husana husi , mascote husana husi , lupii galbeni
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă