După 5 ani de la tragedie, șeful Poliției a transmis scuze familiei fostului fotbalist omorât de un polițist

3 săptămâni in urmă 23

  • Liga Națională de Baschet: Voluntari - CSU Sibiu, luni, 19:30, Digi Sport 2

  • Liga Națională de Baschet: Dinamo - U BT Cluj, luni, 17:30, Digi Sport 2

Fostul fotbalist al lui Aston Villa sau Manchester City a decedat după ce Monk a folosit asupra lui pistolul cu electroșocuri de șase ori mai mult timp decât era necesar pentru imobilizarea sa. 

Șeful Poliției din West Mercia a prezentat scuze pentru decesul lui Dalian Atkinson

Acum, la aproape 5 ani și jumătate de la incident, departamentul de Poliție din West Mercia a prezentat scuze publice familiei celui decedat, prin vocea chestorului Pippa Mills, care a preluat recent șefia. Conform Sky News, în momentul când a primit funcția, una dintre condiții a fost și să trimită un mesaj familiei fostului fotbalist. 

"O uniformă de poliție nu le acordă ofițerilor imunitate în fața legii sau puterea de a abuza de atribuțiile lor. Comportamentul lui Ben Monk a contrazis standardele și comportamentul impus de munca polițienească și, mai mult, a subminat încrederea publică.

Îmi pare foarte rău pentru impactul devastator pe care l-a avut comportamentul ofițerului din West Mercia asupra voastră și vă transmit tuturor condoleanțele mele, atât familiei lărgite a lui Dalian, cât și prietenilor lui.

Nu pot să-mi imaginez durerea imensă pe care ați simțit-o și modul în care întârzierea unui verdict v-a adâncit suferința. Ați dat dovadă de multă putere și onoare în toți acești cinci ani", a fost mesajul transmis de chestor. 

Polițistul care l-a omorât pe Dalian Atkinson a fost condamnat la ani grei de închisoare

Justiţia britanică l-a condamnat în vara acestui an pe un poliţist la 8 ani de închisoare pentru decesul fostului fotbalist Dalian Atkinson, care a murit în 2016 ca urmare a unei descărcări a pistolului cu şocuri electrice timp de 33 de secunde, de peste şase ori mai mare decât durata standard, transmite AFP.

Acest poliţist de 43 de ani, Benjamin Monk, a fost găsit vinovat în luna iunie de omor prin imprudenţă de tribunalul din oraşul englez Birmingham.

Judecătorul Melbourne Inman a subliniat că pedeapsa pronunţată împotriva lui Monk "trebuie să reflecte importanţa menţinerii încrederii publicului în poliţia noastră".

Familia victimei consideră că "nu ar trebui să fie nevoie să moară un fotbalist celebru pentru ca sistemul justiţiei penale să funcţioneze corect".

"Sperăm că mai multe familii vor putea obţine să li se facă dreptate în viitor, indiferent dacă cel decedat este o persoană foarte cunoscută sau nu", a subliniat familia.

Agerpres

Etichete: benjamin monk , dalian atkinson , pippa mills

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă