Dumitru Dragomir nu uită momentul când a pierdut șefia LPF: „M-au schimbat în două săptămâni. Dacă făceam ca ei îmi dădeau 3.000 de ani de pușcărie”

2 săptămâni in urmă 20

Articol de GSP - Publicat duminica, 02 ianuarie 2022, 15:30

Dumitru Dragomir (75 de ani), fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost invitat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, unde a vorbit despre evenimentele petrecute în 2013, când a pierdut alegerile pentru un nou mandat la LPF în fața lui Gino Iorgulescu.

 „Am plătit eu tot! 12.000 de euro și CFR m-a dat afară”

PRIETENII LUI OVIDIU

Sorin Cârțu, dezvăluire despre momentul când a spart geamul băncii de rezervă de la Basel: „Am plătit eu tot! 12.000 de euro și CFR m-a dat afară”

Dragomir era convins că va pierde alegerile din cazua implicării politicului, Victor Ponta și Liviu Dragnea fiind principalii oameni care au dorit schimbarea acestuia de la Ligă.

„Mă așteptam să pierd președenția la Ligă. Pentru că Ponta și cu Dragnea cu o seară înainte s-au dus în hotelul lui Cocoș unde i-a chemat pe patroni și pe președinți și le-a promis... Lui Dinamo de exemplu i-a scăzut 24 de milioane de dolari pentru faptul că au votat cu Gino. A fost un complot să ia drepturile de televiziune. 

Eu n-am vrut să nu fac licitație ca să nu mă duc la pușcărie la 70 de ani, dar ei au vrut să ia prin offshorul din Malta să ia drepturile fără licitație. Pentru că trebuiau ca o parte din bani să se ducă în campania lui Ponta pentru președinție. 

Am fost în casă la Mureșan de două ori, la Cluj, am discutat... Am vorbit și cu Paszkany și mi-a spus «Că-l chemăm pe Ponta, cu avionul cu Dâncu». 

Eu când am auzit «Păi știe și Ponta? Și Dâncu?». M-au schimbat în două săptămâni. Au fost presiunea cluburilor să voteze, apoi s-au vândut drepturile de televiziune fără lictație. A luat un offshore , iar Digi le-a cumpărat de acolo. Nu putea să cumpere Digi direct de la Ligă și banii să ajungă la cluburi? Unde este diferența de bani de la offshore la Digi? 

Unde s-a dus? Nu întreabă nimeni. Eu dacă făceam asta îmi dădeau trei mii de ani de pușcărie. Atâta îmi dădeau, trei mii de ani de pușcărie!”, a declarat Dumitru Dragomir.

Dumitru Dragomir: „La Gică Popescu a fost ordin!

Fostul șef al Ligii a vorbit și despre alegerile de la Federație din 2014, când Răzvan Burleanu a câștigat surprinzător după ce Gică Popescu a fost arestat cu o seară înainte de votare.

„Burleanu dacă a avut puterea să fie pus președinte înseamnă că are sânge în instalație cu presiune mare. Să știți de la mine. Sunt oameni de care ar trebui să te ferești. E și talentat, dar are și ceva în spate. Categoric că a fost și-o legătură cu arestarea lui Gică Popescu. 

Cine nu-l alegea pe Gică Popescu? A fost ordin! Ce Dumnezeu... Ordin de la cine? Și dacă știu n-aș vorbi. Am mai mult minte acum decât acum câțiva ani. Știu, dar cel mai bine e să nu știu și să zic că nu știu”

Citește alte știri din fotbalul românesc:

Antrenorul căruia îi e recunoscător Florin Bratu: „A fost ca un tată pentru mine, iar Hagi m-a scos din echipă!”

Atuul lui Mutu pentru postul de selecționer: „Lucrul ăsta contează în CV-ul pe care îl are”

Playtech: Anamaria Prodan RUPE TĂCEREA despre bărbatul cu care a fost văzută de Revelion: „Da. Este adevărat“


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă