Duminică noapte, asociația criticilor de film din Los Angeles a pus Colectiv pe locul 2 în anul 2020, după ce cei din Boston îl plasaseră pe locul 1

2 luni in urmă 21


În Statele Unite au loc obișnuitele gale, care se derulează online în pandemie, în care criticii de film aleg cele mai bune pelicule ale anului. Filmul românesc regizat de Alexander Nanau, ales documentarul european al anului, continuă să adune voturi și peste Ocean.


În noaptea de duminică spre luni, timpul României, asociația criticilor din Los Angeles a ales filmele anului. E un exercițiu tradițional pe care îl fac criticii din mai multe orașe americane.


Până acum, la categoria documentare, criticii din Boston au pus Colectiv pe locul 1, iar cei din New York, care alcătuiesc o organizație mult mai mare, au ales documentarul Time pe locul 1. 


Asociația criticilor din Los Angeles a așezat Time pe 1 și Colectiv pe 2. 


<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Best Documentary/Nonfiction Film, Winner: TIME. <a href="https://twitter.com/hashtag/LAFCA?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw">#LAFCA</a></p>— LA Film Critics (@LAFilmCritics) <a href="https://twitter.com/LAFilmCritics/status/1340778635872100353?ref_src=twsrc%5Etfw">December 20, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Best Documentary/Nonfiction Film, Runner-up: COLLECTIVE. <a href="https://twitter.com/hashtag/LAFCA?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw">#LAFCA</a></p>— LA Film Critics (@LAFilmCritics) <a href="https://twitter.com/LAFilmCritics/status/1340778538765594625?ref_src=twsrc%5Etfw">December 20, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Regizat de Garrett Bradley, Time este un documentar de mare forță, despre destinul unei familii care se luptă cu o condamnare îndelungată la închisoare. Realizat cu contribuția The New York Times, Time spune o poveste de dragoste epică, derulată pe parcursul mai multor ani și în condiții vitrege. 


Regizat de Alexander Nanau, Colectiv este, conform descrierii presei și a publicului (în România a fost cel mai vizionat film pe HBOGo în 2020), o peliculă despre valoarea participării în democrație și despre prețul pe care îl plătesc cei care nu acceptă corupția și resemnarea în societate.


Munca echipei de jurnaliști de investigație a Gazetei Sporturilor și Libertății este una dintre temele pe care regizorul Colectiv le-a urmărit cu predilecție.


O altă asociație a criticilor care a nominalizat Colectiv este cea din Chicago. Așezată alfabetic, lista nominalizărilor acestora la categoria documentar arată astfel: Colectiv | David Byrne's American Utopia | Dick Johnson is Dead | The Social Dilemma | Time. Asociația din Chicago va decerna premiile luni, 21 decembrie.


<strong>La filme artistice, voturile asociațiilor profesionale din Statele Unite au mers majoritar către Nomadland, cu Frances McDormand în rolul principal, și către First Cow, un western complet diferit față de genul cunoscut. </strong><br>


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă