Duma de Stat a Rusiei vrea să-l convoace la raport pe Serghei Şoigu după înfrângerile din nord-estul Ucrainei

1 săptămână in urmă 46

Camera inferioară a Parlamentului rus ia în calcul convocarea ministrului Apărării, Serghei Şoigu, pentru a-l supune unui interogatoriu într-o şedinţă cu uşile închise, a declarat joi deputatul Serghei Mironov, citat de publicaţia rusă Kommersant și Reuters.

Este fără precedent ca Duma să-l convoace la raport pe ministrul Apărării. Recent, forțele ruse au fost criticate deschis, chiar la televiziunea rusă, de către experţi militari după victoriile ucrainene în regiunea Harkov.

Mironov, un susţinător al invaziei Rusiei în Ucraina, lider al micului partid pro-Kremlin ”Rusia Justă”, a fost citat spunând că Consiliul Dumei de Stat – care se ocupă de afacerile camerei inferioare – ar putea dezbate această problemă luni.

Mironov afirmase miercuri, pe Twitter, că partidul său a propus o şedinţă cu Şoigu ”pentru ca deputaţii să poată vorbi cu el în spatele uşilor închise şi să-i pună toate întrebările care ne interesează pe noi şi pe cetăţeni”.

Înfrângerea Rusiei în regiunea Harkov reprezintă cel mai semnificativ eşec după retragerea forțelor din jurul Kievului în martie, unde au reușit să avanseze în primele săptămâni ale invaziei.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă