Duckadam a dezvăluit de ce nu ar accepta să lucreze la CSA Steaua: ”Când am plecat de la FCSB am spus asta”

2 luni in urmă 2

Cupa României: Botoșani - Universitatea Craiova, joi, 20:30, Digi Sport 1

Cupa României: Viitorul Pandurii Târgu Jiu - Gaz Metan Mediaș, joi, 15:00, Digi Sport 1

Fostul câștigător al Cupei Campionilor Europeni din 1986 a dezvăluit de ce nu ar accepta să lucreze la CSA Steaua, după ce a lucrat la FCSB, chiar dacă mai mulți colegi din generația sa recunosc echipa din Ghencea ca fiind Steaua.

Helmut Duckadam: ”Când am plecat de la FCSB am spus că nu voi mai merge la alt club”

„Eu rămân la părerea mea că FCSB-ul a continuat cu rezultate excelente în Europa şi în România tradiţia ... secţiei de fotbal sau cum să spun. Iar în momentul ăsta eu le urez baftă în tot ce întreprind... Că sunt puţin invidios că au un salariu mai mare decât am avut eu la FCSB, dar asta e situaţia (n.r. râzând).

(n.r.Dacă ar accepta să lucreze la CSA Steaua) Eu sunt neamţ! Am spus-o şi am avut oferte şi din partea domnului Cazanciuc să merg consilier la senat. În momentul în care am plecat de la FCSB, am spus că nu o să fac nici politică, si nici nu mai merg la un alt club de fotbal", a spus Duckadam, la Look Sport.

Justin Ștefan, secretar general LPF: "Marca 'Steaua Bucureşti' aparține CSA, dreptul de participare în Liga I aparţine FCSB"

"Potrivit instanţelor judecătoreşti din România, s-a stabilit că marca 'Steaua Bucureşti' aparţine Clubului Sportiv al Armatei. După această hotărâre din 2015 sau 2016, nu mai ţin exact minte, FCSB de azi şi-a schimbat denumirea respectând deciziile instanţelor. În legătură cu UEFA şi povestea palmaresului, m-am interesat şi eu la cei mai apropiaţi de acest for (n.r. - UEFA).

Având în vedere că litigiul dintre cele două părţi s-a referit exclusiv la marcă şi la nimic altceva, adică nu la locul din Liga I sau la lotul de jucători... UEFA a spus că este interesată de continuitate. Iar continuitatea în opinia UEFA nu a fost pusă până la acest moment sub semnul întrebării. În sensul în care în 2003 Steaua de atunci a preluat activitatea de la CSA şi a continuat activitatea până în 2015 când a apărut decizia privind marca.

Repet, nu există nicio decizie a instanţelor judecătoreşti în situaţia palmaresului clubului Steaua sau în ceea ce priveşte dreptul de participare în Liga I. Pentru că nimeni până în acest moment nu a contestat aceste lucruri. Deci marca în acest moment este la CSA Steaua, dreptul de participare în Liga I aparţine FCSB, iar pentru palmares nu există nicio hotărâre judecătorească.

Aşadar, chestiunea palmaresului nu e tranşată. Restul sunt interpretări. Dacă la un anumit moment apar alte hotărâri judecătoreşti cu siguranţă vom ţine cont de ele", a afirmat Justin Ştefan, secretarul general al LPF.

Etichete: steaua , helmut duckadam , fcsb
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă