Dubaiul vrea sa ia fata lumii: Lanseaza un mijloc de transport revolutionar VIDEO

1 lună in urmă 30

Orasul Dubai este renumit in intreaga lume pentru atractiile sale turistice, precum Burj Khalifa, cea mai inalta cladire din lume, Gradina Miraculoasa sau hotelul Burj Al Arab. Acum, insa metropola situata in Emiratele Arabe Unite vrea sa aduca pe strazile sale robo-taxiurile autonome dezvoltate de firma americana Cruise.

O flota de astfel de masini fara sofer, ar putea fi vazuta si utilizata de catre cei care calatoresc la Dubai. Vehiculul a inceput sa fie construit inca din anul 2019, ca prototip, insa se spera ca el sa fie in teste in urbea din Peninsula Arabica, la inceputul anului 2023, potrivit Daily Mail.

Daca probele vor fi incununate cu succes, atunci se va lansa un serviciu de transport autonom, de tip taxi ride-hailing. Compania Cruise are sediul la San Francisco, in Statele Unite, iar in spatele ei stau gigantii din domeniul auto, General Motors si Honda.

Firma americana are ca tinta sa produca mai mult de 4.000 de astfel de masini autonome, care vor opera la Dubai, pana in anul 2030. De asemenea, trebuie specificat faptul ca este prima companie care isi testeaza vehiculele in acest oras arab.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Dubaiul are ca obiectiv sa atinga un procent de 20% din transportul din oras, cu aceste vehicule autonome, care vor constitui, fara indoiala, un nou punct de atractie pentru turistii din toata lumea.
Masina Cruise nu va dispune de pedale, motor si nici de volan, ea fiind un automobil "verde", complet electric si care poate transporta patru pasageri.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă