DSP Iaşi: În judeţ mai există doar un singur loc disponibil la ATI pentru pacienţii cu COVID-19

1 lună in urmă 6


România înregistrează un număr record de pacienţi cu COVID internaţi la Terapie Intensivă, iar Direcţia de Sănătate Publică Iaşi anunţă, vineri, că în judeţ este liber un singur pat la ATI pentru pacienţii cu coronavirus, informează Agerpres.


În cele şase spitale suport COVID-19, în cursul zilei de vineri erau ocupate 330 de paturi, din care 48 sunt paturi ATI.


Cel mai mare grad de ocupare este la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, unde sunt ocupate 15 din cele 16 paturi de la ATI rezervate pacienţilor care au COVID-19. De asemenea, un grad mare de ocupare a paturilor de la Terapie Intensivă este şi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, şi la Spitalul Căi Ferate din Paşcani.


În spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 216 paturi, cele mai multe fiind la Spitalul Căi Ferate din Paşcani, la Spitalul Căi Ferate din Iaşi, la Spitalul Militar din Iaşi şi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.


La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate trei paturi ATI. În prezent, patru bolnavi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.


La Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie "Elena Doamna" Iaşi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate cele două paturi ATI.


Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, în cursul zilei de vineri 1.696 de persoane se aflau în izolare, iar 1.521 sunt în carantină la domiciliu.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă