DSP Botoșani a dispus sancțiuni după decesul unui copil de trei ani în ambulanță

1 lună in urmă 1

DSP Botosani a dispus sanctiuni in cazul decesului unui copil de trei aniDSP Botosani a dispus sanctiuni in cazul decesului unui copil de trei ani

Serviciul Judeţean de Ambulanţă  Botoşani a fost sancţionat contravenţional în urma evenimentului petrecut în noaptea de 17 spre 18 februarie 2021, atunci când un copil de trei ani a decedat într-o autospecială. Informația a fost oferită marţi, într-o conferinţă de presă de directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Monica Adăscăliţei. Potrivit oficialului, sancţiunea, sub formă de avertisment, a fost dispusă de o echipă de control a DSP, care a verificat activitatea SJA la scurt timp după înregistrarea evenimentului şi care a constatat lipsa unor proceduri operaţionale şi a tabelelor de luare la cunoştinţă a acestora de către medicii din dispecerat, pentru activitatea de intervenţie.

MARŢI, 02 MARTIE 2021, 12:57

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Andrei Zbîrnea

De asemenea, medicului coordonator, care era de gardă în noaptea respectivă, i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională de 2.000 de lei, pentru neasigurarea triajului apelurilor primite prin sistemul de urgenţă şi nestabilirea priorităţilor cazurilor, notează Agerpres.

"Copilul a fost ventilat doar mecanic, cu balon, iar medicul ar fi putut să continue tratamentul specific resuscitării cardio-pulmonare", a afirmat Adăscăliţei de la DSP.

În noaptea de 17 spre 18 februarie, un copil de trei ani şi jumătate a decedat în ambulanţă la scurt timp după ce a fost preluat de un echipaj medical. Rudele copilului au sunat la 112, solicitând intervenţia cadrelor medicale pe motiv că băieţelul scuipă sânge. Familia a convenit cu dispeceratul de la SJA să se deplaseze, cu maşina personală, dinspre localitatea de domiciliu spre localitatea Cerbu, unde urma să se întâlnească cu ambulanţa. Spre locul respectiv a fost trimisă iniţial o ambulanţă fără medic, însă, ulterior, când s-a constatat starea gravă a pacientului, a fost solicitată o ambulanţă cu medic. Copilul a intrat în stop cardio-respirator şi, în ciuda manevrelor de resuscitare, a decedat în drum spre spital. Medicii legişti au stabilit că băieţelul avea probleme cardiace.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă