DSP a băgat limba română în izolare » Decizie de ultimă oră: cine joacă un meci de pregătire în străinătate nu stă în carantină, pentru că „un amical înseamnă competiție internațională”! UTA a profitat deja. Urmează FCSB?

1 lună in urmă 1

FCSB nu e singurul club din Liga 1 care a „călcat strâmb” în această iarnă. Până la meciul cu Viitorul, UTA a ales să joace un amical în Ungaria, alt stat aflat în zona galbenă, pentru care se impune carantina de 14 zile.

UTA, în aceeași situație ca FCSB

Echipa lui Laszlo Balint n-a mers departe, la 100 de kilometri, la Szeged, în jur de o oră distanță. Totuși, se ia în discuție dacă arădenii ar trebui carantinați sau nu: „Hotărârea 48 a CNSU din 8.10.2020, privind stabilirea excepțiilor de la măsura carantinei ce se aplică persoanelor care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic spune așa la punctul 1, alineatul „t”: sportivii români, care își desfășoară activitatea în alte stat și care sunt convocați la loturile naționale pentru a reprezenta România la competiții sportive organizate în condițiile legii, membrii delegațiilor sportive românești care se întorc în România de la competiții sportive internaționale, oficialii și arbitrii români care au fost delegați la competițiile internaționale precum și jurnaliști acreditați la aceste competiții”.

UTA, amical în afara României. Cei din vamă au interpretat cum li s-a spus

„Oficialii celor de la UTA au spus că e competiție, iar noi considerăm competiție un meci amical disputat în altă țară. Pe baza acestui fapt s-a decis că nu se discută despre carantină", a zis Horea Timiș, directorul DSP Arad. 

Definiția din DEX pentru competiție este „concurs, întrecere (care se desfășoară în mai multe etape, îmbrățișând o perioadă mai lungă de timp), pentru obținerea unui titlu sau a unei performanțe sportive”. 

FCSB, „iertată” de adversarele din Liga 1

Gazeta Sporturilor a cerut azi punctul de vedere al cluburilor de Liga 1 cu privire la situația FCSB-ului, aflată în Turcia pentru cantonament. Exceptând Astra și CFR, care au arătat urme de îndoială asupra corectitudinii, fără a acuza în direct liderul din Liga 1, toate cluburile au considerat că FCSB nu a încălcat nicio lege și că nu vor face plângeri împotriva formației lui Gigi Becali. Inclusiv cele două, Astra, adversara roș-albaștrilor din prima rundă din 2021, cât și CFR, nu iau în calcul să "pedepsească" FCSB. 

FCSB stă la mâna altui DSP

Faptul că UTA „a scăpat” de carantină nu o scutește și pe FCSB de emoții. Hotărârea în speța roș-albaștrilor va fi luată de un reprezentant al DSP București direct pe aeroportul Otopeni. Totuși, FCSB poate spera și ea la o decizie pozitivă, numai că în acest sens va fi nevoită să antameze un amical cu o echipă locală din Turcia, tocmai pentru a invoca precedentul de interpretare de la Arad. 

Mihai Albu s-a întâlnit cu iubitul fostei neveste, iar ce i-a zis l-a lăsat mască: 'Cum să-mi spui așa ceva?'

Libertatea

Playtech: Giani Kiriță, FĂCUT DE RÂS de o vedetă TV: 'E cel mai slab în dormitor, așa sunt ăștia cu tatuaje'
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă