DSP a aplicat peste 2000 de amenzi de câte 2000 de lei doar în Botoșani în perioada sărbătorilor de iarnă, din cauză că nu au completat formularul de localizare a pasagerilor

1 săptămână in urmă 14

Autorităţile sanitare din Botoşani au aplicat peste 2.000 de amenzi pentru persoanele care s-au întors din străinătate şi nu au completat formularul de localizare a pasagerilor.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliţei, a declarat, miercuri, că în perioada 25 decembrie 2021- 7 ianuarie 2022 au fost identificate 2.064 persoane din judeţul Botoşani care au intrat pe teritoriul României fără a respecta prevederile legale cu privire la localizarea pasagerilor.

„Mulţi s-au întors din vacanţe în străinătate. Sunt mulţi care au fost în Ucraina, la Bukovel. Oamenii nu sunt informaţi. Noi vom face o campanie pentru a le explica că au 24 de ore de la intrarea în ţară să completeze acest formular electronic, ca să nu primească amendă. Amenda este între 2.000 şi 3.000 de lei, iar noi la Botoşani am decis să dăm 2.000 de lei. Dacă o plăteşti în 15 zile, amenda devine 1.000 de lei”, a afirmat Adăscăliţei.

Oficialul atrage atenţia că sancţiunea se dictează pentru fiecare din membrii unei familii care a călătorit în străinătate.

Formularul de localizare a pasagerilor poate fi accesat de pe platforma plf.gov.ro. Documentul poate fi completat cu 24 de ore înainte de intrarea în ţară, nu mai târziu de 24 de ore după sosirea în România.

sursa: Agerpres.ro, Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă