Drumuri închise din cauza ninsorilor viscolite. Sute de persoane, blocate în nămeți

1 lună in urmă 28

JOI, 28 IANUARIE 2021, 07:52

SURSĂ: Realitatea PLUS

AUTOR: REALITATEA.NET

Locuitorii din Constanța au primit un mesaj prin RO-ALERT prin care erau anunţaţi că toate drumurile naţionale şi judeţene, în afară de DN 39, care leagă oraşul Constanţa de oraşele Eforie şi Mangalia, şi Autostrada Soarelui, vor fi închise. Cu toate acestea, noaptea trecută, zeci de mașini au rămas blocate, iar sute de oameni au rămași înzăpeziți. 

În același timp, multe localități din Constanța au rămas fără curent. Din fericire, nu au fost semnalate probleme în ceea ce privește furnizarea cu apă sau cu gaz.

Tot aseară, două femei însărcinate au fost preluate cu şenilatele din localităţi în care ambulanțele sau autoturismele nu puteau intra din cauza zăpezii. O altă femeie a născut la domiciliu. Ea a fost asistată de cadrele medicale de pe ambulanță.

Din cauza drumului dificil, un TIR s-a ciocnit cu două mașini între localitățile Lumina și Năvodari. În urma impactului, una dintre mașini a ieșit de pe partea carosabilă, iar TIR-ul a blocat ambele sensuri de mers. La fața locului au ajuns și echipajele de poliție.

Pentru a face față troienelor de zăpadă, pompierii au acționat cu aproape 400 de autoutilaje și au răspândit peste 900 tone de material antiderapant, respectiv peste 35 tone clorură de calciu. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă