Drumul unei motociclete din garajul unui englez până în târg la Tecuci. Polițiștii din Matca, „vedete” în presa britanică

3 săptămâni in urmă 28

Joi, 04 Noiembrie 2021, ora 18:51

26 citiri

Un britanic a cărui motocicletă a fost furată anul trecut de un român, apoi a fost scoasă la vânzare pe un site de comerț, și-a recuperat vehiculul cu ajutorul polițiștilor din comuna Matca, județul Galați, iar întreaga poveste a apărut în paginile unei reviste din Marea Britanie.

Poliţiştii din comuna Matca au apărut în paginile unei publicaţii englezeşti, după ce au recuperat o motocicletă furată de un român de la un britanic în anul 2020, informează, joi, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Galaţi.

Potrivit sursei citate, într-un articol apărut într-o publicaţie din Marea Britanie, din data de 3 noiembrie, este relatată povestea unui britanic care a reuşit, cu ajutorul poliţiştilor din comuna Matca, să-şi recupereze motocicleta sustrasă, în anul 2020, din garajul locuinţei sale, din Anglia.

Bikerul englez a venit personal să depună plângere, în comuna Matca

În data de 18 octombrie, acesta s-a prezentat la sediul Postului de Poliţie Matca, povestindu-le poliţiştilor despre incidentul petrecut în anul 2020 şi prezentându-le reclamaţia depusă la autorităţile britanice. Totodată, el a relatat că a găsit pe un site de vânzări un anunţ în care o persoană vindea o motocicletă identică cu cea sustrasă, anunţul provenind din zona municipiului Tecuci.

„Leslie a rămas fără motocicletă în 2020 și, la aproape un an distanță, a primit o notificare, printr-un forum dedicat motocicliștilor, precum că, motocicleta sa era scoasă la vânzare, la un preț derizoriu, pe un site din România. Ce a făcut Leslie? S-a urcat într-un avion, cu destinația București, ajungând în comuna Matca, din județul Galați. După o întâlnire și câteva detalii oferite colegilor noștri de la postul de poliție, în mai puțin de 24 de ore, motocicleta a fost recuperată. Fusese furată și vândută actualului deținător, fără documente. Acum, lui Leslie, nu îi rămâne decât să își rezolve problema cu transportul motocicletei în Marea Britanie”, scriu polițiștii pe pagina de Facebook a Poliției Române.

În urma activităţilor investigative, poliţiştii Postului de Poliţie Matca au stabilit că motocicleta se află la locuinţa unui bărbat, de 28 de ani, din localitate, acesta declarând că ar fi achiziţionat-o, în cursul anului 2020, din târgul auto de pe raza municipiului Focşani, de la o persoană necunoscută, căreia i-ar fi plătit suma de 2.000 de euro şi cu care nu ar fi încheiat niciun act de vânzare-cumpărare.

Poliţiştii au ridicat motocicleta, care s-a dovedit a fi cea sustrasă din Anglia, şi au înapoiat-o proprietarului, urmând ca cercetările să stabilească modul în care vehiculul a ajuns în posesia cetăţeanului din Matca.

Citeste si:

 Doi morți în urma unui accident cumplit în localitatea Roșiori de Vede

Un accident rutier soldat cu două decese a avut loc în după-amiaza zilei de joi, noiembrie, în localitatea Roșiori de Vede, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU)...

Prima româncă aleasă consilier în Marea Britanie face campanie împotriva discriminării străinilor. „Nu e normal să plătească taxe, dar să nu aibă un cuvânt de spus”

Primul român ales consilier de comitat în Marea Britanie, Alexandra Bulat, le bate obrazul britanicilor, după ce, conform noii legi electorale, românii care au ajuns în UK după 1 ianuarie...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă