Drulă (USR): „Două mii de ultrași ai AUR au speriat statul român”

3 săptămâni in urmă 15


Cătălin Drulă, fostul ministru al Transporturilor și deputat USR, critică modul în care forțele de ordine au gestionat situația de la Parlament, când protestatarii au dat buzna în curtea instituției și au forțat intrarea în clădire. Acesta a declarat pentru Libertatea că, în urma protestului, mai mulți miniștri au anulat planurile de a susține marți bugetul pe anul 2022 în fața comisiilor de specialitate și vor participa virtual, prin video.


Drulă compară situația cu asaltul Capitoliului din luna ianuarie 2021, când fanii fostului președinte american Donald Trump au devastat clădirea-simbol a democrației americane.


Mi se par două momente revoltătoare. Primul este că Jandarmeria s-a ocupat cum s-a ocupat și avem momente din astea sinistre ca la Capitoliu. Al doilea este că miniștrii nu mai vin la Parlament și participă prin video. Este un act de lașitate incalificabil. S-au ascuns ca potârnichile. Două mii de ultrași ai AUR au speriat statul român.

Cătălin Drulă:

Potrivit acestuia, este vorba de Alexandru Rafila - ministrul Sănătății și Gabriela Firea - ministrul Familiei.


Incidente la Parlament


Aproximativ 2.000 de oameni au protestat, marți, în fața Parlamentului, împotriva intenției de introducere a certificatului COVID.


Protestatarii au rupt gardurile de protecție, au pătruns în curtea Parlamentului și au vandalizat mai multe mașini.


Manifestația a fost organizată de către partidul AUR.


Șeful Jandarmeriei: „Situația a fost în permanență sub control”


Cătălin Stegăroiu, șeful Jandarmeriei București, a declarat, într-o conferință de presă susținută la câteva ore după incidente că „situația a fost în permanență sub controlul nostru, inclusiv când s-a forțat poarta de acces către Senatul României”.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă