Drulă spune că Dacian Cioloș ar putea renunța la mandatul de premier desemnat, dacă PNL vine cu o propunere de premier care să nu fie Cîțu: „Scopul nostru este să facem un guvern și asta ar fi o variantă de deblocare”

1 săptămână in urmă 16

Vicepreședintele USR Cătălin Drulă a spus, miercuri seara, la TVR 1, că Dacian Cioloș ar putea renunța la mandatul de premier desemnat, dacă PNL vine cu o propunere de premier care să nu fie Florin Cîțu, pentru că scopul USR este să facă un guvern „și asta ar fi o variantă de deblocare”.

Discuția dintre Cătălin Drulă și moderatoare pe acest subiect:

S-a discutat vreo clipă ca Dacian Cioloș, dacă nu se formează o majoritate, să-și depună mandatul înainte de ajunge în Parlament?

A fost întrebat și domnul Cioloș despre asta și a spus că este o decizie pe care încă urmează să o luăm. Părerea mea este că nu ne putem juca cu mandate.

S-a mai întâmplat în istorie…

Da, dacă există o consecință, o logică. Dacă ar exista din aceste negocieri, spre exemplu, un pas de deblocare în care să se refacă coaliția cu alt premier de la PNL…

Adică dacă mâine PNL vine și spune: renunțăm la Florin Cîțu, avem altă propunere de premier de la noi, Dacian Cioloș e dispus să renunțe la mandatul încredințat înainte să ajungă la vot în Parlament?

Eu cred că da, pentru că scopul nostru este să facem un guvern și asta ar fi o variantă de deblocare, dar altfel, dacă aceste discuții nu se concretizează, până la urmă trebuie să facem niște pași în logica instituțională. Președintele a propus un premier, acesta își alcătuiește lista miniștrilor, un program și îl supune votului Parlamentului.

Sursa Foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă