Drulă, pe şantierul podului de la Brăila: Circulaţia pe pod va fi deschisă la sfârşitul anului viitor, dar nu vor fi gata ambele drumuri de legătură. Întregul proiect urmează să fie terminat la jumătatea anului 2023

1 lună in urmă 33

Circulaţia pe podul peste Dunăre de la Brăila va fi deschisă până la sfârşitul anului viitor, însă cu o singură conexiune, urmând ca întregul proiect care cuprinde şi cele două drumuri de legătură să fie încheiat la jumătatea anului 2023, conform angajamentelor constructorului, a anunţat, astăzi, pe şantierul de la Brăila, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Vicepremierul Dan Barna şi ministrul Drulă au verificat şantierul Podului peste Dunăre în contextul aniversării unui secol de la stabilirea relaţiilor diplomatice între România şi Japonia, în cadrul asocierii care lucrează la pod fiind şi un constructor nipon responsabil cu întinderea cablurilor principale, una dintre cele mai dificile etape ale proiectului de 433 de milioane de euro.

Cătălin Drulă a subliniat că „Golden Gate de România” a fost prima prioritate de la preluarea mandatului, investiţia fiind la un pas să ajungă „muzeu”, exproprierile pentru drumurile de legătură (fără de care podul nu putea fi folosit) fiind aproape blocate. „Când am preluat mandatul, în decembrie  a fost prima prioritate pentru ca Podul să nu ajungă muzeu. Avem acum această promisiune fermă că la sfârşitul anului viitor Podul va fi gata, inclusiv pentru traficul greu încă din prima zi urmând ca după şase luni să fie deschisă şi cealaltă ramură dar podul va putea fi folosit din prima zi”. În cadrul proiectului, sunt prevăzute două şosele de legătură cu profil de drum expres : primul cu o lungime de 19 km. între Brăila şi Jijila (malul tulcean) iar al doilea, de 4 kilometri Smârdan – Măcin. Podul se va deschide la final de 2022, împreună cu 10 km din drumurile de legătură, pe relația Brăila-DN22 (Smârdan-Măcin)”, a explicat pe pagina sa de Facebook, ministrul Drulă.

Citește integral pe economedia.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă