Drula, despre discutiile cu sindicalistii de la metrou: Nu exista niciun fel de acord. Ce au prezentat ca un rezultat al unor negocieri sunt, de fapt, cerintele dumnealor

1 lună in urmă 3

Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a afirmat ca nu s-a ajuns la un acord cu sindicalistii de la Metrorex in urma discutiilor de la Prefectura Bucuresti.

"Ceea ce au prezentat ca un rezultat al unor negocieri sunt, de fapt, cerintele dumnealor. Nu exista niciun fel de acord, dumnealor solicita sa mearga totul asa cum a fost pana acum, adica cu acelasi numar de personal si aceleasi salarii, lucru care este imposibil in contextul legii bugetului de stat care revede ca bugetul salarial pe 2021 nu poate fi mai mare decat cel pe 2020, or cu cresterea de 18%, matematic, nu se poate, nu exista venituri ale companiei, plus compensatia pe care o primeste din partea statului care sa acopere aceste cheltuieli salariale", a afirmat Catalin Drula, vineri, intr-o interventie telefonica la Digi 24.

El a explicat ca ministerul a acceptat "continuarea unor discutii, pentru ca asta este un lucru normal, dialogul social, dialogul real". Drula a precizat ca majorarea de salarii cu 18 procente a fost obtinuta pentru angajatii de la metrou in conditiile in care Metrorex a avut pierderi de 120 de milioane de lei fata de veniturile "dintr-un an normal".

Salariile mari din Metrorex

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

El a afirmat ca oricum in Metrorex sun salarii "foarte mari", aratand ca un jurist, un traducator sau un consilier al directorului au venituri de 6.000-9.000 de lei net, iar veniturile depasesc 10.000 de lei pentru cei cu pozitii de conducere.

"Salariile s-au dublat in ultimii cinci ani si au fost an de an cresteri cu 20%. Si s-a ajuns la o situatie nesustenabila in care veniturile nu acopera decat intr-o proportie foarte mica aceasta masa salariala (...) si matematic nu se mai inchide bugetul, e o companie cu pierderi. Or, pentru a nu ajunge intr-o situatie nefericita, o situatie de insolventa, momentul in care nu mai poti achita datoriile, noul management a procedat profesionist si a avut o intalnire cu sindicatele si le-a spus aceste lucruri

Asta nu a fost miza actiunii de astazi, miza a fost determinata de o alta mare problema a companiei Metrorex, respectiv aceste spatii comerciale care sunt administrate de firma sindicatului de 20 de ani si pentru care exista nenumarate rapoarte ale Corpului de Control care spun ca sunt ocupate ilegal", a adaugat Drula.

Protestul de vineri

Circulatia metrourilor a fost blocata, vineri, dupa ce aproximativ 600 de salariati de la metrou s-au aflat in subteran si blocau caile de rulare.

Vineri seara, reprezentantii Metrorex au anuntat ca la ora 22.00 s-a reluat circulatia trenurilor de metrou.

Citeste si:

Cine este Ion Radoi, seful sindicatului care a creat haos in Bucuresti dupa o greva spontana la metrouA murit Cornelia Catanga. Era internata in spital, cu COVID-19Haos in localitatile aflate in scenariu rosu dupa ce Citu a anuntat ca se amana noile restrictii. Primar: "Nici nu stiu cum sa procedez"DOCUMENTE Acestea sunt modelele de adeverinta si declaratie necesare dupa intrarea in vigoare a noilor masuri anti-pandemieCine i-a luat locul Anei Maria Brinza in patul conjugal, cand a fost plecata in Kazahstan
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă