Dronele Israelului vor fi fabricate la Braşov / Aeronavele fără pilot pot zbura la 7.300 de metri înălțime cu o viteză de 120 de noduri şi pot transporta sarcină utilă de 180 de kilograme

4 săptămâni in urmă 25

Israel Aerospace Industries (IAI) a semnat un acord de cooperare cu compania română de apărare IAR-Brasov pentru producţia de aeronave fără pilot (UAV), anunță Bună Ziua Brașov.

Potrivit unui comunicat emis de IAI către DefenseRomania, în baza acordului, sistemele UAV vor fi fabricate în Braşov, România. De asemenea, IAI va înfiinţa în România o academie pentru formarea operatorilor şi a tehnicienilor pentru sistemele UAV.

Tactical Heron este un UAV conceput pentru misiuni tactice pe câmpul de luptă şi serveşte în principal forţele terestre.

UAV-ul poate efectua mai multe misiuni cu diferite sarcini utile şi include cele mai avansate tehnologii pe care IAI le poate oferi. Acest model face parte din familia UAV a IAI şi este proiectat pe baza cunoştinţelor extinse în domeniu ale companiei şi acumnulate pe parcursul a aproape 50 de ani.

Heron se mândreşte cu una dintre cele mai înalte clasificări în materie de siguranţă şi fiabilitate a zborului din lume şi este capabil să opereze în condiţii meteorologice extreme. În plus, are un motor de ultimă generaţie, licenţiat şi cu capacităţi demonstrate, ce permite atingerea unei altitudini maxime de zbor de 7.300 de metri, o viteză de 120 de noduri şi o sarcină utilă de 180 de kilograme.

Sursa foto: defenseromania.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă