Driblingul lui Diego Armando Maradona cu Anglia de la Mondialul din 1986, pe bancnota de 1.000 de pesos în Argentina. Cine a propus proiectul de lege

2 luni in urmă 1

O senatoare din Argentina a propus ca imaginea lui Diego Armando Maradona să apară pe bancnote şi a înaintat luni Congresului un proiect pentru ca fostul star al fotbalului – şi poate chiar o reprezentare a celebrei sale „Mâini a lui Dumnezeu” – să apară pe hârtiile în valoare de 1.000 de pesos.

Bancnota, care valora circa 12,27 dolari la cursul de schimb de luni, ar urma să prezinte chipul lui Maradona pe o parte şi imaginea unuia dintre cele mai celebre goluri ale sale pe cealaltă, a afirmat senatoarea Norma Durango, iniţiatoarea acestui proiect, conform Agerpres.

Senatorul a prezentat un proiect de lege în care ea prpune că Banco Central de la Repubblica Argentina să „pornească tipărirea a cel puțin jumătate din totalul așteptat de bancnote care implică fotografia lui Maradona pe o parte și cel de-al doilea gol marcat împotriva Angliei în Mexic pe 22 iunie 1986, pe cealaltă parte”.

Driblingul lui Maradona cu Anglia de la Mondialul din 1986, pe bancnota de 1.000 de pesos. Cine a propus proiectul de lege

„Ideea nu este doar de a aduce un omagiu celui mai important idol al nostru, dar şi de a ne gândi la chestiunea economică. Noi considerăm că atunci când turiştii vor veni aici, vor dori să plece către casă luând cu ei un Maradona”, a explicat Durango.

🔟Presentan un proyecto de Ley para imprimir billetes con la cara de Diego Maradona

La iniciativa fue llevada adelante por la senadora del Frente de Todos Norma Durango. Sería en billetes de mil pesos, con la imagen del festejo contra Inglaterra.https://t.co/cJZ9IMsggP pic.twitter.com/1wbyXIwqDM

— Central de Noticias – Olavarría (@cdnolavarria) December 7, 2020

Un grup de fani înfocaţi ai lui Diego Maradona a iniţiat o petiţie pe Facebook încă din 2011 prin care cer ca portretul lui Manuel Belgrano să fie înlocuit cu cel al „Butoiaşului Atomic”. „Maradona a făcut mai mult pentru Argentina decât Belgrano! El trebuie să fie pe bancnota de 10 peso!”, susţineau, la acea vreme, suporterii.

Maradona, considerat cel mai mare fotbalist din istorie

Diego Maradona a fost considerat de mulți iubitori ai fotbalului cel mai bun jucător din istorie! Starul Argentinei are în palmares Cupa Mondială, câștigată în 1986, dar și titlul în Serie A, acolo unde a triumfat cu Napoli, în 1987 și 1990.

Maradona a încetat din viaţă acjum două săptămîni, din cauza unei insuficienţe cardiace, potrivit raportului preliminar al autopsiei. A doua zi, mii de oameni i-au adus un omagiu fostului fotbalist la palatul prezidenţial din Buenos Aires, unde a fost depus sicriul cu trupul neînsufleţit al starului argentinian.

The post Driblingul lui Diego Armando Maradona cu Anglia de la Mondialul din 1986, pe bancnota de 1.000 de pesos în Argentina. Cine a propus proiectul de lege appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă