Dramele familiilor din Texas, după vremea extremă care a lăsat milioane de oameni fără energie electrică şi apă: „Casa este încălzită doar de lumănări”

2 luni in urmă 2


Milioane de americani sunt afectaţi de valul de frig extrem care s-a abătut asupra statului Texas, unde oamenii au ajuns să ardă jucăriile de lemn ale copiilor ori dorm în maşini pentru a se încălzi. De asemenea, aceştia se confruntă şi cu lipsa apei menajere, arată CNN.


Timothy Wilsey, soția sa, Nicole și fiul lor de 7 ani din Euless, Texas, au rămas fără curent de 72 de ore. Familia folosește mașinile pentru puţină căldură şi pentru a încărca acumulatori şi telefoane, care sunt "singurele lor linii de comunicație".


Wilsey spune că folosește telefoanele doar pentru a urmări rapid știrile și pentru a căuta restaurante care ar putea livra mâncare. Familia se află în cea mai mare parte "sub pături în pat”, în locuinţa lor, care este încălzită doar de lumânări, a spus Timothy. "Ne menținem ocupați mergând la vechea școală, citind cărți și jucând jocuri de societate", a declarat Wilsey pentru CNN.


În Irving, Texas, Kimberly Hampton și familia ei de cinci persoane se luptă cu frigul, după ce au rămas fără curent de luni, iar termostatul casei a scăzut rapid la puţin peste 2 grade Celdius. Hampton a spus că a reușit să obțină niște lemne pentru a dezgheţa laptele matern pentru bebelușul ei de 7 luni și gemenii de 3 ani.


"Nu mai avem lemne de foc și nu există nicio sursă disponibilă în apropiere", a Hampton pentru CNN. "Soțul meu va trebui să meargă să cumpere lapte praf. Ceilalți copii ai mei sunt nenorociți și nu înțeleg de ce este frig sau de ce nu se pot uita la televizor sau pot lua o masă caldă", mai spune Hampton. Familia a încercat să izoleze casa şi a folosit pături pentru a acoperi ferestrele cât mai bine.


"Avem un generator, dar am rămas fără benzină. Copiii sunt toți cu trei straturi de haine, jachete și încălțăminte", mai spune Hampton.


"Oamenii își dărâmă gardurile pentru a se încălzi"


Angel Garcia și familia ei din Killeen, Texas, au raționat rezervoarele de oxigen pentru fiul lor de 5 luni, care s-a născut cu o afecţiune pulmonară. Familia a rămas fără curent luni seară și a rămas şi fără lemne, așa că au ars jucăriile de lemn ale fetiţei lor de 3 ani în șemineu. "O mulțime de oameni nu știu gravitatea a ceea ce se întâmplă. Oamenii își dărâmă gardurile pentru a se încălzi", spune Angel Garcia printre lacrimi.


"Nu toată lumea are benzină, dar am așteptat la coadă aproximativ o oră și în cele din urmă am reușit să obținem niște benzină", ​​a spus Garcia. "Nu există aproape nicăieri unde să mergem. Toată lumea din Texas este în aceeași barcă. Dacă au electricitate, nu există apă. Dacă au apă, nu există electricitate", spune aceasta.


Oamenii se confruntă cu lipsa mâncării şi a apei


Philip Shelley din Fort Worth, Texas, spune că familia sa se luptă pentru hrană. "Majoritatea mâncării noastre din frigider este stricată. Alimentele congelatate sunt aproape dezghețate, dar nu avem cum să le încălzim", spune acesta.


În timp ce unii se confruntă cu lipsa de hrană, alții se confruntă cu lipsa apei. "De acum, folosim robinetul unui vecin pentru a reumple o găleată de apă pentru toalete. Când și dacă luminile se aprind din nou, încercăm să facem dușuri și să ne reumplem galoanele de apă potabilă, astfel încât să putem rămâne hidratați", spune Eder Lemus.


În San Antonio, Texas, Brenda Aly spune că folosește apă de la un vecin, pe lângă zăpadă, pentru a-și umple rezervoarele de toaletă. Aceasta spune că este norocoasă să aibă un aragaz și un grătar, unde au reușit să gătească mâncarea. "După ce terminăm apa îmbuteliată, singura noastră opțiune de apă potabilă va fi zăpada, până când apa va reveni sau magazinele vor putea deschide", a spus Aly.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă