Drama uriasa intr-un oras din Brazilia. Spitalele au ramas fara oxigen: "Oamenii mor!"

1 lună in urmă 31

Locuitorii orasului brazilian Manaus se confrunta cu o situatie teribila. Din cauza cresterii uriase a numarului de infectari, spitalele au ramas fara oxigen pentru bolnavii COVID.

Brazilia este a doua cea mai afectata tara din lume de pandemia de coronavirus. Situatia cea mai grava se inregistreaza in nordul tarii. In orasul Manaus, medicii au ajuns sa sa faca cea mai grea alegere: cea intre cine traieste si cine moare. Si asta intrucat se confrunta cu o criza acuta de oxigen, scrie BBC.com.

Persoanele varstnice nici macar nu mai sunt preluate de ambulante, sectiile ATI din spitale sunt pline, iar sute de persoane asteapta la coada sa fie internate. O situatie pe care guvernatorul regiunii o descrie drept stare de razboi.

"Unde e guvernul? Unde sunt primarii? Unde sunt consilierii care ies in strada atunci cand au nevoie de voturi, dar care nu apar atunci cand oamenii au nevoie de ajutor? Cand oamenii au nevoie de sprijin, nimeni nu-l ofera! Oamenii mor! Nu e un joc, nu e un joc! Ajutati-ne! Unde e oxigenul necesar in spitale?", este strigatul de disperare al Priscilei Carvalho, fiica unui pacient.

CITESTE SI:

Gabriela Firea a fost operata. "Sunt spre vindecare"


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă