Drama unui tată, care şi-a văzut fiica murind de Covid acasă, după ce s-a spus că a refuzat internarea. "I-am spus că tot ce ma interesează e să-mi salvez copilul"

3 săptămâni in urmă 30

De Monica Palade.
Publicat: 10.11.2021, 15:13.
Actualizat: 10.11.2021, 15:14

Neconsolat, frustrat şi plin de amărăciune pentru că a văzut cu ochii săi cum fiica sa se stinge pe picioare din cauza Covid, acasă, după ce a fost pus să semneze că refuză internarea pe motiv că nu sunt locuri la ATI.

Drama unui tată, care şi-a văzut fiica murind de Covid acasă, după ce s-a spus că a refuzat internarea. "I-am spus că tot ce ma interesează e să-mi salvez copilul"

Hepta/Mediafax/Andreea_Alexandru

Raportată drept al 658-lea deces Covid-19 în Olt, fata de 32 de ani din Corabia, cu întârziere mentală şi tetrapareză spastică, a fost de trei ori plimbată cu ambulanţa, fără să fie însă internată sau să primească tratament specific, deşi avea saturaţia scăzută. Tatăl a povestit pentru newsflux.ro, drama prin care a trecut şi în faţa căruia nu a putut să facă nimic pentru a o împiedica să se întâmple.

„Noi, pe data de 30 octombrie, am sunat prima dată la salvare. (...)A venit o asistentă în salvare, i-a făcut testul şi a spus că are Covid. Vă dăm o reţetă, mergeţi acasă şi o trataţi de Covid. Am reţeta… Am mers acasă să o tratăm de Covid. După două zile, saturaţia îi scăzuse la 84. Am sunat la salvare, ne-a dus din nou la spital, la Corabia. Era un doctor arab, care a spus că el nu poate să o oprească în spital la Corabia, pentru că nu are locuri şi că trebuie internată într-un spital care are paturi de neuro-psihiatrie. Am spus, bine, mergem la Caracal, la Slatina, unde spuneţi dumneavoastră. Ne-a ţinut trei ore în faţa spitalului, pentru că a sunat peste tot şi a spus că nu sunt locuri în spitale. Am întrebat ce facem în situaţia aceasta şi mi-a zis: nu ştiu ce să vă spun. (...)

A murit sub ochii lor

Le-am cerut un tub de oxigen să o tratăm în continuare acasă. Mi-a spus că nu poate să-mi dea, dacă putem să-i facem rost de aparat de oxigen. Şi am cumpărat, iar unul l-am împrumutat. Şi ne-a pus să semnăm că refuzăm internarea. Am întrebat-o pe doamna asistentă, de ce mă puneţi să semnez că refuz internarea? Haideţi să scriu pe hârtia aceasta că nu sunt locuri în ţară la ATI. «Nu, domnule, scrieţi aşa, nu putem să ţinem salvarea pe loc». I-am spus că pe mine tot ce ma interesează e să-mi salvez copilul. Şi m-a pus şi am semnat că refuz internarea, acolo în salvare”, a povestit Marian Şişcu, tatăl fetei.

Coşmarul avea să continue pentru că starea de sănătate a fetei se înrăutăţea pe zi ce trecea. Aşa că părinţii s-au văzut nevoiţi să sune din nou la ambulanţă. „Am sunat din nou la salvare, a treia oară. Ne-a luat iar de acasă, era după-amiaza, ultima zi când am fost cu ea, vineri seara… Ne-a dus salvarea din nou la Corabia. (...) A fost sunat inclusiv directorul spitalului, care era cu actele în mână, şi care a spus că nu sunt locuri şi că scrie că am refuzat internarea. I-am spus, nu am refuzat, aşa ne-au pus să scriem. A venit o doamnă asistentă şi a spus: «Vă facem testul, dacă unul din dumneavoastră aveţi Covid, vă putem opri cu ea în spital.

"Vreau adevărul"

Dacă nu aveţi Covid, rămâne doar ea în spital, iar dumneavoastră aşteptaţi pe la poartă». Ne-a făcut testul, a ieşit negativ. «Ne pare rău, dar nu puteţi rămâne cu ea în spital». I-am spus, doamnă, ea singură nu poate să stea, este foarte agitată, trage de fire, de mască, cine are încredere în ea, având problemele pe care le are. «Atunci, în situaţia aceasta, o băgăm aici în container, şi vă mai uitaţi şi dumneavoastră pe geam la ea». I-am explicat că în momentul în care îi dai drumul la mâini, îşi rupe masca. «Mai intraţi şi dumneavoastră la ea, dar să nu spuneţi că v-am dat drumul, spuneţi că aţi intrat aşa, abuziv»”, povesteşte tatăl fetei.

Au fost nevoiţi să o ia din nou acasă, iar câteva ore mai târziu, copila s-a stins acasă. „De ce se minte că am refuzat internarea, că am fost la Caracal… asta mă doare cel mai rău. Vreau adevărul”, mai spune tatăl.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă