Drama unei fetițe românce de 5 ani venită din Spania în Italia să-și vadă mama și care rătăcea pe străzi înfrigurată și înfometată

3 săptămâni in urmă 20

O fetiță româncă, în vârstă de 5 ani, a fost preluată de autorități după ce a fost găsită înfrigurată, flămândă și epuizată, lângă tatăl său, un român de 32 de ani, pe străzile din centrul istoric al Genovei din Italia, scrie Știri Diaspora, care preia informații publicate de site-ul agenției ANSA.

Personalul Departamentului de Securitate Urbană a poliției locale care patrula în centrul istoric al orașului Genova a oprit un bărbat de 32 de ani, de origine română, cu domiciliul în Spania, care rătăcea, complet beat, iar lângă el tremura fiica lui de doar 5 ani.

Românul a declarat polițiștilor locali că locuiește în Spania împreună cu cei cinci copii ai lui, unul dintre ei fetița de 5 ani de lângă el. Toți copiii fuseseră încredințați tatălui de mama lor, care trăia în Italia, unde intrase, conform spuselor bărbatului, într-o rețea de prostituție.

Bărbatul a adăugat că a venit în Italia pentru că femeia și-ar fi exprimat dorința de a vedea copilul, dar că întâlnirea nu a avut loc decât prin intermediul rețelelor de socializare. Potrivit celor povestite el, românul a dormit trei nopți, împreună cu fiica sa, într-un hotel din Ovada. A mai spus că a abandonat vehiculul în care călătoriseră pentru că era stricat și a adăugat că a venit la Genova ca să ia un autocar Flixbus și să plece acasă.

Copilul era îmbrăcat în haine prea subțiri pentru frigul nopții. Fetița, în timp ce poliția verifică documentele prezentate de tatăl ei, s-a rezemat de geamul unui magazin, a închis ochii și a adormit. În acel moment a fost urcată într-o mașină de serviciu a poliției, pentru a se putea odihni la căldură.

Între timp, personalul Direcției de Securitate Urbană a sesizat magistratul de gardă al Tribunalului pentru Minori și al Serviciilor Sociale din Municipiul Genova. Fetița a fost dusă la un centru special pentru o evalauare a stării sale și și-a petrecut noaptea acolo.

Tatăl, încă vizibil beat, nu a cerut să o însoțească și s-a limitat la a furniza un număr de telefon pentru a fi contactat pentru orice comunicări. După controalele de sănătate, care nu au evidențiat nicio problemă medicală, fata a fost încredințată unei instituții pentru protecția copilului.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă