Drama unei biete pensionare din România. Ce face la fiecare 6 luni, pentru a supraviețui

3 săptămâni in urmă 9

În preajma sărbătorilor, numărul bătrânilor care se împrumută Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CAR) se dublează. Aceștia apelează la împrumuturi de moment pentru a avea mâncare pe masă în zilele de Paște.

Bătrânii se plâng că au pensii atât de mici încât nu pot spera la împrumuturi mai mari. Însă bieții oameni nu se împrumută de bani la CAR doar pentru sărbători. Alții au ajuns să împrumute sume de bani mici pentru a supraviețui de pe o zi pe alta.

Ce a ajuns să facă această bătrână pentru a supraviețui

Este și cazul Elenei Balaci, o pensionară de 80 de ani. Femeia a cerut 50 de lei de la Casa de Ajutor Reciproc. Ea a dezvăluit, cu ochii în lacrimi, că a împrumut acești bani pentru a-și înmormânta soțul. După o viață de muncă, bătrâna s-a ales cu o pensie mizeră de doar 913 lei.

„Am făcut și de 50 de lei. După ce a murit bărbatu-miu am avut pensie de urmaș că nu ieșisem la pensie și era foarte mic. Am intrat cu pensia aia, cu banii ăia vechi și puțin, puțin, puțin, că puțini sunt și acum 900 și în perioada asta am făcut împrumut la CAR Că au avut și vecinele și din 97 de prin 2000 sunt și acum la CAR. Luam aproape de două ori pe an. Aveam fondul mic. După ce am făcut bărbatului ce trebuia de înmormântare, zic, unde să împrumut că de la vecini n-am vrut să împrumut. Astăzi îl plătesc, astăzi fac și cerere de CAR.

Acum am intrat în pensia mea și cu măririle astea 913 lei. Vă arăt talonul de pensii. Nici acum nu e pe roze. Și acum fac CAR. Din 6 în 6 luni fac. Iau pe 6 luni, plătesc. Ca să plătesc primăvara impozitul la casă, întreținere. Termen 6 luni. Că Așa-l pun. Că iau 5 – 6 milioane ca să fac iar altul pe 6 luni. Trebuie să-i dau. Că acum sunt bătrână, nu mai fac alte mâncăruri, mănânc și eu ce pot. Mai ciugul și eu cu croitoria un pic. Te limitezi. Nu mai ies, nu mai trebuie haine, îmbrăcăminte. Mie mi-e și frică să mă duc la alimentară. Mi-e și frică. Nu-ți mai e nici foame când știi că trebuie să cumperi”, a declarat bătrâna, conform Realitatea.net.

The post Drama unei biete pensionare din România. Ce face la fiecare 6 luni, pentru a supraviețui appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă