Drama lui Octavian Șovre, care a ratat Euro 2020 după ce i-a cerut autograf lui Haaland: „L-am băgat în ședință și două ore doar asta a făcut. Ne-a uimit” | EXCLUSIV

3 săptămâni in urmă 11

Octavian Șovre trece printr-o perioadă extrem de grea după ce a ratat prezența la Euro 2020, dar cel mai bun arbitru asistent este susținut de prieteni, care au dezvăluit amănunte inedite despre acesta, în exclusivitate pentru ProSport.

După episodul din Liga Campionilor, cu Octavian Șovre în prim plan după ce i-a cerut un autograf lui Erling Haaland, arbitrul român a fost lăsat acasă de către UEFA, iar prietenii îl caracterizează ca pe un om deosebit și extrem de modest, în ciuda faptului că a ajuns la un nivel înalt.

UEFA a anunțat lista arbitrilor pentru Campionatul European 2020, iar România va avea în premieră două brigăzi formate din: Ovidiu Hațegan, Sebastian Gheorghe, Radu Ghinguleac, Istvan Kovacs, Vasile Marinescu și Ovidiu Artene.

Povestea lui Octavian Șovre, care a ratat Euro 2020 după un gest superb: „L-am băgat în ședință două ore! Ne-a uimit”

„Un om extraordinar, cum rar întâlnești! Deși a fost pe cele mai mari stadioane din Europa, de fiecare dată când venea acasă, înainte de pandemie, își făcea timp pentru prieteni. Tavi (n.n. Octavian Șovre) n-a uitat niciodată de unde a plecat. În timpul liber, venea la meciurile de fotbal organizate în județul Bihor și chiar lua parte la repriza a treia, așa cum îi spunem noi.

Să vă dăm un exemplu! În urmă cu mai mulți ani, Tavi a participat la o masă după un meci organizat între jurnaliștii bihoreni și, apoi, două ore l-am băgat în ședință. Doar el a vorbit. A fost ca la o conferință de presă, în care el ne-a spus curiozități despre Ronaldo, Messi și alte staruri ale fotbalului mondial.

Ne-a uimit cu modestia lui și cu amintirile pe care le are de la marile meciuri din Liga Campionilor. Așa cum îl știm, cu siguranță se va ridica și va trece peste acest moment greu. Trebuia să fie la Euro 2020! I s-a făcut o mare nedreptate”, susțin apropiații lui Octavian Șovre, pentru ProSport.

Ion Crăciunescu l-ar fi lăsat pe Octavian Șovre la Euro 2020: „Gestul lui este extraordinar!”

Octavian Șovre a declarat că obişnuieşte să strângă autografe de la mari sportivi ai lumii pentru a sprijini SOS Autism Bihor, un centru pentru bolnavii de autism, iar arbitrul a fost apărat și de Ion Crăciunescu, care l-a comparat pe acesta cu Nicolae Grigorescu.

„Gestul lui este extraordinar, nu poți decât să îți scoți pălăria, dar el a greșit, pentru că el știe că delegatul trebuie să vină să semneze raportul. Când venea delegatul, îi cerea autograful lui Haaland. Pe mine m-ar fi înmuiat gestul, nu aș fi judecat doar în litera legii, pentru că suntem oameni și oamenii din dorința de a face bine greșesc. Putea găsi o formă acoperită (n.r. să facă gestul respectiv), asta a fost o formă descoperită, dar scopul era același.

Șovre este unul dintre cei mai buni asistenți pe care i-am avut noi, după Nicolae Grigorescu. Îmi pare enorm de rău pentru ceea ce i s-a întâmplat. Dorind să faci bine, faci o mică greșeală de procedură și asta te costă foarte mult și în loc să îi fie încununată muncă, iese așa tiptil din arbitraj”, a spus Ion Crăciunescu.

The post Drama lui Octavian Șovre, care a ratat Euro 2020 după ce i-a cerut autograf lui Haaland: „L-am băgat în ședință și două ore doar asta a făcut. Ne-a uimit” | EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă