Drama din spatele filmului străin care a bătut Colectiv. Regizorul a plâns la gala premiilor Oscar 2021

2 săptămâni in urmă 16

Regizorul danez Thomas Vinterberg a câștigat premiul Oscat pentru pentru cel mai bun lungmetraj international, “Another Round”. Vinterberg i-a dedicate premiul fiicei sale ucise ]ntr-un accident de mașină, la patru zile după începerea filmărilor.

Thomas Vinterberg

Thomas Vinterberg

Profimedia Images

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Thomas Vinterberg, care a câștigat Oscarul pentru cel mai bun film strain, a dedicat premiul fiicei sale ucise într-un accident de mașină. Cu lacrimi în ochi, acesta a povestit că Ida a murit în 2019, într-un accident provocat ed un șofer neatent, scrie ABC.

“Am vrut să facem un film care să celebreze viața, dar la patru zile după începerea filmărilor, imposibilul s-a întâmplat. Fiica mea a murit în urma unui accident pe autostradă. Un șofer se uita la telefonul mobil. Ne este dor de ea și o iubim”, a spus regizorul, pe scena Oscarurilor.

Vinterberg a mai adăugat că filmul care trebuia să fie filmat la liceul Idei este un omagiu adus adolescentei.

“Am făcut filmul pentru ea. Așa că, Ida, acesta este un miracol, iar tu ești parte din el. Poate chiar tu ai tras niște sfori pe undeva. Premiul este pentru tine”.

Filmul Another Round urmărește povestea a patru buni prieteni, profesori de liceu, care încearcă să afle dacă viețile lor se pot îmbunătăți prin menținerea unui nivel constant de alcool în sânge.
La aceeași categorie a fost nominalizat și „Colectiv” în regia lui Alexandru Nanau.

Gala premiilor Oscar 2021 s-a lăsat așteptată în acest an, însă ediția a 93-a a Premiilor Academiei Americane de Film a reușit să aducă un pic de normalitate în lumea artistică. Creatorii de filme, starurile și geniile din spatele scenei s-au reunit încă o dată pentru a slăvi talentul pe care cinematografia îl are de oferit.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă