Drama Arynei Sabalenka. "Era tânăr când a murit. Mai jucam tenis doar pentru că știam că trebuie să particip"

1 lună in urmă 26

Liga 1: Universitatea Craiova - Viitorul, sâmbătă, 21:00, Digi Sport 1

Liga 1: Sepsi - Astra, sâmbătă, 12:30, Digi Sport 1

Prin victoria din Emiratele Arabe Unite, Sabalenka a obținut al treilea titlu consecutiv și a ajuns la 15 victorii la rând, cea mai bună serie de când joacă în circuitul WTA.

Galerie Foto

Se află pe locul 7 în ierahia mondială și spune că reușește să joace dezinvolt și să lege victorii pentru că a lăsat în urmă trecutul. Pe final de 2019, tatăl său, Serghey, murea la doar 43 de ani. Fost hocheist, părintele Arynei îi era și antrenor.

"Mi-am dat un restart carierei și nu mă mai concentrez pe trecut, l-am lăsat în urmă. Am luat-o de la început", a povestit Sabalenka, conform Tennis World USA.

Declick-ul carierei s-a produs în momentul în care a simțit că trebuie să se rupă de drama care i-a pricinuit multe nopți nedormite și lacrimi chiar și în momentele în care călătorea la turnee.

"Punctul de cotitură al carierei s-a produs când a murit tata. Atunci mi-am am realizat că sunt foarte multe alte lucruri în viață de care să-mi pese, iar tenisul e doar un capitol în viața mea.

Desigur, iubesc tenisul, nu-mi place să pierd și voi face tot posibilul să câștig, dar trebuie să ne bucurăm de viață. Tata era tânăr când a murit, avea doar 43 de ani, a fost ceva total neașteptat. În acea perioadă, înainte să înceapă sezonul, mi-a fost din punct de vedere mental foarte greu să mă antrenez.

Mi-era greu să plec de acasă și să-mi las singură familia, dar a trebuit să-mi găsesc resursele și să mă concentrez pe carieră. Nu jucam cu entuziasm, jucam la turnee doar pentru că știam că trebuie să particip", a mai spus Sabalenka.

Etichete: aryna sabalenka
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă