Dragoș Tudorache insistă: Primul lucru pe care trebuie să îl rezolvăm în coaliție este un nou premier

3 săptămâni in urmă 12

Președintele executiv al PLUS, Dragoș Tudorache, a insistat, vineri, că mai întâi coaliția de guvernare trebuie să rezolve problema premierului, în care Alianța USR PLUS nu mai are încredere, cerând schimbarea lui Florin Cîțu, și apoi să fie numit un ministru al Sănătății.

„Primul lucru pe care trebuie să îl rezolvăm este un nou premier. După ce stabilim în coaliție cine este noul premier, tot atunci vom stabili un înlocuitor pentru ministerul Sănătății”, a spus Dragoș Tudorache, într-o intervenție la Digi 24.

Dragoș Tudorache a catalogat drept „speculații” informațiile din presă, potrivit cărora ar exista opinii diferite în interiorul Alianței în ceea ce privește titularul de la Sănătate. USR l-ar susține pentru postul de ministru al Sănătății pe Adrian Wiener, iar PLUS ar dori-o pe Ioana Mihăilă, în prezent secretar de stat.

„Deciziile pe care le vom lua, le vom lua împreună, a spus Tudorache, insistâns că, „la acest moment” Alianța nu este în punctul în care să desemneze un nou ministru la Sănătate.

Tudorache a spus că există „discuții în interior”, „căutăm cel mai bun candidat”, dar că Alianța USR PLUS va anunța un nume pentru Ministerul Sănătății după ce, luni, în ședința coaliției se va discuta situația premierului Cîțu.

Dragoș Tudorache a spus că, după ce a fost demis Vlad Voiculescu, au vut loc discuții cu premierul Florin Cîțu, dar că „esența problemei” este că prim-ministrul nu s-a consultat cu USR PLUS înainte să ia decizia revocării.

„Am vrut să înțelegem care au fost motivele pentru care a luat acea decizie. Nu am înțeles, așa cum nu înțelegem nici astăzi”, a mai spus Tudorache.

Sursa: captură video

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă