Dragoș Pîslaru, despre revocarea lui Voiculescu: „Mai bine îl vindeți pe niște arginți decât să vi se clatine scaunele proprii”

1 lună in urmă 41

Fost ministru al Muncii în Guvernul Cioloș și actual europarlamentar PLUS, Dragoș Pîslaru critică dur decizia premierului Florin Cîțu de a-l demite pe Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății și acuză că „i-a vrut capul” pentru că a fost singurul care nu putea fi controlat politic.

Fără să dea nume sau să menționeze un partid politic, Pîslaru se adresează celor care „vă frecați acum mâinile de încântare” într-o postare de pe pagina sa de Facebook.

„Ați vrut capul lui Vlad Voiculescu și nu v-ați oprit să i-l luați”, a scris el.

„Vlad e de vină pentru incompetența, iresposabilitatea și furtișagul din spitalele românești, nu? De peste 30 de ani ați politizat sistemul de sănătate și l-ați distrus, cu manageri de spitale numiți și aflați la cheremul vostru politic, și acum v-ați găsit vinovatul, da? Adică exact pe cel care lupta pentru profesionalizarea managementului din spitale și vă amenința marionetele pentru sifonarea banilor din sănătate. Miza este mare – 10 miliarde de euro pe care le pierdeați prin eliminarea controlului politic la casele județene de sănătate. V-ați panicat, ați dat mâna unii cu alții și ați reușit, da?”, continuă Pîslaru.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FDragos.Pislaru%2Fposts%2F2969662899935357&width=500&show_text=true&height=606&appId" width="500" height="606" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe>

Europarlamentarul PLUS amintește și de pana de oxigen de la TIR-ul din curtea Spitalului Victor Babeș, în urma căreia au murit trei oameni, precum și de mutarea pacienților din Spitalul Foișor pentru a-l transforma în unitate spitalicească pentru COVID, întrebând retoric dacă Vlad Voiculescu e de vină pentru asta, pentru tergiversarea unor ordine sau pentru campaniile de descurajare a respectării restricțiilor.

„Vlad e de vină pentru campaniile voastre împotriva vaccinării sau manevrele de a descuraja măsurile de protecție și carantinare, că deh, gura voastră aurită, capitalul vostru politic și sursele de bani din privat sunt mai importante decât viețile oamenilor”, mai spune Pîslaru.

Vă era frică. Rău de tot. Pentru că pe Vlad nu puteați să îl controlați sau să îl cumpărați. Pentru că de săptămâna viitoare măsurile de limitare începeau să dea roade. Pentru că începeau concursurile la CNAS și se schimbau șefii din spitale. (…) Pentru că în două-trei luni vaccinarea avea să ne aducă mai aproape de normalitate și atunci ce vă făceați cu Voiculescu, nu? Pentru că mai bine îl vindeți pe Vlad pe niște arginți decât să vi se clatine scaunele proprii, nu?

Dragoș Pîslaru, europarlamentar PLUS:

Premierul Cîtu a decis miercuri dimineață înlocuirea lui Vlad Voiculescu în fruntea Ministerului Sănătății, iar la doar două ore după, șeful statului a semnat decizia de revocare a sa. Totodată, a fost demisă Andreea Moldovan, secretar de stat în același minister.

Demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al sănătății are loc la două zile după incidentul tragic de la „Victor Babeș”, unde trei bolnavi de COVID au murit după o pană de oxigen la TIR-ul ATI din curtea spitalului, și la cinci zile după scandalul evacuării pacienților de la Spitalul de Ortopedie Foișor, transformat peste noapte în spital COVID.

Într-o declarație la Palatul Victoria, premierul Florin Cîțu a explicat că a decis demiterea lui Voiculescu „ca să mă asigur că încrederea în instituțiile statului rămâne”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă