Dragnea îl critică pe Ciolacu, după negocierile PSD-PNL: „Ați distrus cel mai mare partid al României”

3 săptămâni in urmă 13

Actuala conducere a PSD a „vândut” partidul președintelui Klaus Iohannis, susține fostul lider al social-democraților, Liviu Dragnea. Acesta i-a trimis, vineri, lui Marcel Ciolacu o „scrisoare” pe Facebook în care afirmă că PSD „s-a predat, cu arme şi bagaje, la Cotroceni”.

Dragnea spune, în postarea sa presărată cu majuscule, că a fost sunat de mulți foști și actuali social-democrați, susținători și votanți, care i s-au plâns de ceea ce se întâmplă.

dragn-2Icon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 1

„Acești oameni, Marcel, spun că Partidul Social Democrat a murit. Că pentru ei și mulți alții ca ei, ACEST PARTID NU MAI E PSD. Că nu a mai rămas nimic din imaginea construită în trei decenii, de noi, de predecesorii noștri, de guvernările noastre. Pentru că astăzi, Marcel, Partidul Social Democrat condus de tine, de Vasile Dâncu, de Sorin Grindeanu și Paul Stănescu, ACEST PSD S-A PREDAT. Cu arme și bagaje, la Cotroceni. Cu trecutul și munca a sute de mii de oameni din țară, ajungeți la groapa de gunoi a istoriei”, a scris fostul lider al PSD.

<br>Liviu Dragnea îi acuză pe foștii săi colegi de partid că sunt „pionii deghizaţi de la Cotroceni, care cerşesc” funcții la masa liberalilor, într-un guvern pe care îl cataloghează drept „criminal”.


„Având conştiinţa faptului că aţi distrus cel mai mare partid al României şi l-aţi vândut lui Iohannis, vă îndreptaţi spre irelevanţa pe care o dă trădarea. Mă uit cu amărăciune cum acest PSD, astăzi, negociază funcţii în Guvernul lui Iohannis în loc să negocieze suplimentarea cu Arbidol şi alte medicamente pentru tratamentul COVID, pe care le ţineţi în vămi”, mai scrie Dragnea.

Fostul președinte PSD îi mai acuză pe oamenii lui Ciolacu că se pregătesc să stea „la poză lângă cel mai inept Guvern din istoria României postdecembriste, care a prăbuşit ţara într-o criză sanitară, economică şi politică fără precedent”.

În opinia acestuia, social-democraţii au avut ocazia să salveze România ca să nu se ajungă în situaţia actuală, dar au ales să îl salveze „pe Iohannis în ultimul ceas”.

„SĂ VĂ FIE FRICĂ!”, sunt cuvintele cu care Dragnea își încheie scrisoarea.

Postarea fostului lider PSD vine în contextul în care liberalii și social-democrații au început oficial ieri, 4 noiembrie, negocierile pentru formarea unui guvern, în contextul crizei guvernamentale prelungite.

<br>Marcel Ciolacu și Florin Cîțu, liderii celor două formațiuni, au avut <a href=”https://www.libertatea.ro/stiri/pnl-si-psd-negociaza-formarea-guvernului-ambele-partide-vor-functia-de-premier-3819161″>o întâlnire la Parlament</a>, la finalul căreia au dat de înțeles că s-ar putea ajunge la o soluție comună pentru formarea unei majorități care să ducă la învestirea unui nou guvern.

„A fost o discuție bună, o primă discuție bună, în care s-au discutat în special proiecte, obiective, și am încercat să găsim soluții la criza politică. Discuțiile despre funcții au fost interesante. Au fost câteva variante, s-a discutat despre varianta unui premier care să se schimbe o dată la doi ani. Nu s-a ajuns la concluzii, dar este o variantă pusă pe masă și este interesantă”, a declarat președintele PNL, Florin Cîțu, după întâlnirea cu social-democrații.

„Eu cred că am găsit multe lucruri care pot să ne unească. Avem o criză în sănătate, în energie și avem nevoie de un guvern stabil. Dacă reușim să facem acest lucru cu cei de la PSD, este ok”, a precizat Florin Cîțu.

La rândul său, Marcel Ciolacu a spus că cele două partide se află pe un „drum corect”.

„Printr-un efort comun și printr-un plan de guvernare coerent, să încercăm să ajungem într-un ritm așteptat de către români. Suntem pe un drum corect, iar dacă vom fi cinstiți și patrioți, acesta este drumul pentru formarea unei noi majorități”, a declarat președintele PSD.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă