DRAFT Programa pentru simularea Bacalaureat 2021

2 luni in urmă 9

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2020/06/Elevi-studenti-liceu-facultate-tableta-rezultate-Foto-dreamstime-com-e1601292288911.jpg
Programa pentru simularea examenului de Bacalaureat 2021, pentru elevii de clasa a XII-a prevede eliminarea mai multor capitole din materia de examen la disciplinele Matematică, Istorie și Filosofie, potrivit unui document de lucru consultat de Edupedu.ro.

Nota redacției: Este posibil ca acest document să sufere modificări până la apariția în Monitorul Oficial a ordinului de ministru care aprobă programa pentru simulare. Vom publica documentul oficial în momentul în care acesta va fi disponibil.

Conținuturile exceptate din programa pentru Bacalaureat 2021, potrivit documentului de lucru consultat de Edupedu.ro sunt:

La Limba și literatura română nu există niciun conținut exceptat, toată programa de examen este valabilă.

La Matematică – Mate-Info:

La Matematică – Științele Naturii

La Matematică Tehnologic

La Matematică Pedagogic

Pentru Istorie sunt exceptate următoarele:

D. Relațiile Internaționale

1. Spaţiul românesc între diplomaţie şi conflict în Evul Mediu şi la începuturile modernităţii.
2. România şi concertul european; de la „criza orientală” la marile alianţe ale secolului XX – cu excepția aspectelor referitoare la faptele istorice desfășurate după 1920 din acest conținut.

La Filosofie sunt exceptate:

Teorii politice moderne şi contemporane;

4. Cunoaşterea

Forme de cunoaştere şi tipuri de adevăr;Adevăr şi eroare.

Pentru toate celalte discipline conținuturile din programa pentru examen sunt valabile și la simularea Bacalaureatului 2021.

Programele detaliate pentru Bacalaureat 2021 au fost aprobate prin Ordinul nr. 3237/05.02.2021 și pot fi descărcate de aici.

Simularea examenului național de Bacalaureat 2021 pentru clasele a XII-a și a XIII-a:

22 martie 2021: Limba şi literatura română – proba E.a)23 martie 2021: proba obligatorie a profilului – proba E.c)24 martie 2021: proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d)25 martie 2021: Limba şi literatura maternă – proba E.b)

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Articolul DRAFT Programa pentru simularea Bacalaureat 2021 apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă