Dr. Valeriu Gheorghiţă: „Varianta delta are tendinţa de a deveni dominantă. România înregistrează o creştere a numărului de cazuri”

2 luni in urmă 28

Prezent în staţiunea Vama Veche de pe litoral, dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, a declarat că „e important să înţelegem faptul că ne dorim să avem cât mai multe oportunităţi de vaccinare în această perioadă pentru oameni”.

„Este perioada de concedii. Este perioada de vară. Avem o situaţie epidemiologică încă una bună şi stabilă. Tocmai de aceea, cred că este perioada oportună prin care putem să ne protejăm mai bine pe noi şi pe cei din jurul nostru.

E evident că România înregistrează o creştere a numărului de cazuri. E o creştere lentă, dar progresivă. Ne uităm la ce se întâmplă în restul ţărilor europene unde creştere este exponenţială. Nu avem motive să credem că în perioada următoare situaţia se va îmbunătăţi, în condiţiile în care varianta Delta a devenit dominantă la nivel european”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiţă, conform TVR.

Citeşte şi: EMA atrage atenţia: E devreme să confirmăm dacă va fi nevoie de doza de supra-rapel. Germania și Franța au anunțat că vor administra a treia doză

Dr. Valeriu Gheorghiţă: „Alternativa de testare periodică nu este una care să ne ferească faţă de posibilitatea de a ne îmbolnăvi”

Mai mult, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID a avertizat că tulpina delta a coronavirusului are tendinţa de a deveni dominantă în România.

„Are tendinţa de a deveni dominantă şi în România şi alternativa de testare periodică, să fim serioşi, nu este una care să ne ferească faţă de posibilitatea de a ne îmbolnăvi.

Vaccinurile actuale, cu schema completă, aduc beneficii importante, beneficii de peste 90% în ceea ce priveşte riscul de spitalizare, riscul de evoluţie către o formă gravă de boală şi riscul de evoluţie către deces.

E foarte important să înţelegem beneficiile vaccinării şi să alegem să ne vaccinăm acum. Altfel, persoanele care sunt neimunizate, care nu au istoric de trecere prin boală, care nu s-au vaccinat au cel mai mare risc de a se îmbolnăvi în perioada următoare când estimăm că vom avea o transmitere comunitară crescută şi în mod deosebit, aceasta fiind legată de varianta delta”, a mai precizat dr. Gheorghiţă.

Citeşte şi: România va dona peste un milion de doze de vaccin AstraZeneca. În ce ţări vor ajunge serurile

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă