Dr. Gheorghe Domşa s-a pensionat

4 zile in urmă 33

Gheorghe Domşa/Foto: D.D.

22 September 2022 13:22

A făcut-o din poziţia de vicepreşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, după ce a condus peste 20 de ani CAS Arad.

Scris de Diana Duțu - A făcut-o din poziţia de vicepreşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, după ce a condus peste 20 de ani CAS Arad.

ARAD. Cu şase luni mai devreme decât i-ar fi permis vârsta să se pensioneze la limită de vârstă, dr. Gheorghe Domşa a decis să facă acest pas. S-a pensionat din poziţia de vicepreşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate – funcţie pe care a ocupat-o din februarie 2021. Ar fi putut să-şi ducă până la capăt mandatul de patru ani (până în 2025), dar a ales totuşi să se pensioneze. De ce? „Lucrurile se mişcă foarte greu pentru ritmul cu care sunt eu obişnuit” – a motivat dr. Gheorghe Domşa, pentru Jurnal arădean/ Aradon.

Dr. Domşa este medic primar sănătate publică şi management sanitar. El s-a aflat, timp de peste 20 de ani, la conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Arad, identificându-se practic cu instituţia. Din 1999 a ocupat funcţia de director de contractări al CAS Arad, iar din 2000 a fost director general al instituţiei (până în 2021, când a fost numit vicepreşedinte CNAS). În perioada pandemiei de coronavirus, dr. Gheorghe Domşa a coordonat Grupul pentru Susținerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. În anul 2020, administraţia locală i-a conferit titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Arad, „în semn de recunoaştere şi preţuire pentru realizările profesionale deosebite prin care a contribuit la ridicarea prestigiului municipiului Arad, precum și pentru dedicarea cu care s-a implicat în prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”. În acelaşi an a fost recompensat cu un premiu pentru responsabilitate socială, în cadrul Galei Excelenţei Bănăţene 2020.

Chiar dacă s-a pensionat luna aceasta, dr. Gheorghe Domşa va rămâne în continuare activ. Ce planuri are?

„Voi face ce ştiu eu mai bine, ce am făcut dintotdeauna: management sanitar. Unde, ce şi cum… viitorul ne va spune” – a conchis, optimist, dr. Domşa.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă