Dr. Cristian Oancea, anunț înfiorător: Mulți pacienți COVID vin de acasă când plămânul e două treimi distrus!

3 luni in urmă 18

„La noi măsurile au început să dea roade, am intrat într-o fază de platou și o ușoară scădere. Am început să avem locuri în spitale. În spitalul nostru sunt vreo 30 de locuri și în cele suport încă pe atât. În schimb, avem cazuri severe și foarte severe, care stau cu patologie la domiciliu și vin cu patologie avansată, în care plămânul e două treimi distrus”, a spus Cristian Oancea, la Digi24.

Medicul a aubliniat că o mare parte din aceste cazuri severe sunt înregistrate în rândul tinerilor.

„În special tineri și se pare că în ultimul timp, avem pacienți cu mai multe afecțiuni neurologice și oculare. Obezitatea e un factor de risc des întâlnit la aceste cazuri”, a mai spus Oancea.

Acesta a explicat și care sunt aceste afecțiuni: „ochi confuzi, tulburări oculare, văd pete, câteodată văd alb-negru, diverse afecțiuni”

„Dar sub tratament își revin”, a adăugat medicul.

Cristian Oancea spune că oamenii trebuie să meargă la spital de urgență, dacă simptomele de COVID nu trec repede.

„Când un pacient are febră și nu se remite, ar trebui să sune la 112 sau să se adreseze spitalului. Când disfuncția respiratorie e avansată, e într-o formă severă. Observăm că mai nou familia sau cei care sunt lângă el îl aduc mai „cu forța”, pentru că-și dau seama că nu se simte bine”, a conchis Oancea.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă