Dozele de ranfort ale vaccinurilor de la Moderna, eficiente împotriva noilor variante precum Delta STUDIU

1 săptămână in urmă 19

Miercuri, 15 Septembrie 2021, ora 20:26

0 citiri

Dozele de ranfort ale vaccinurilor de la Moderna, eficiente împotriva noilor variante precum Delta STUDIU

Dozele de ranfort ale vaccinului anti-COVID-19 şi variantelor multivalente produse de Moderna sunt bine tolerate şi sporesc nivelul de anticorpi împotriva tuturor variantelor de SARS-CoV-2, inclusiv cele noi, precum Beta, Gamma şi Delta, relatează miercuri EFE.

Sunt principalele concluzii ale unui studiu clinic în curs, realizat de compania farmaceutică americană, ale cărui detalii au fost publicate în revista Nature Medicine.

Apariţia de noi variante ale SARS-CoV-2 şi posibilitatea ca acestea să fie capabile să neutralizeze anticorpii au suscitat interesul pentru verificarea dacă dozele de ranfort şi vaccinurile specifice sunt eficiente.

Pentru a verifica securitatea şi eficacitatea unei doze de ranfort împotriva SARS-CoV-2, Moderna a realizat un studiu asupra a 80 de subiecţi care cu şase luni înainte fuseseră vaccinaţi cu schema completă cu serul său, ARNm-1273, altfel spus cu ambele doze.

În cadrul studiului condus de Darin Edwards, participanţii au fost împărţiţi în grupuri de câte 20 de persoane care au primit o doză de ranfort a vaccinului original sau a unui vaccin modificat, precum vaccinul său multivalent mRNA-1273.211.

Înainte de doza de ranfort, nivelul anticorpilor neutralizanţi împotriva SARS-CoV-2 din sânge a scăzut faţă de analizele realizate la o lună de la primirea celei de-a doua doze. De asemenea, nivelul anticorpilor neutralizanţi împotriva variantelor Beta, Gamma şi Delta era foarte scăzut, potrivit studiului.

Cercetătorii au descoperit că cele trei vaccinuri de ranfort testate au sporit nivelul anticorpilor neutralizanţi împotriva SARS-CoV-2, iar aceste creşteri au fost "semnificative" la cei care au primit vaccinul original ARNm-1273 şi cel modificat ARNm-1273.211.

Autorii au admis că studiul a fost realizat pe un grup mic de persoane, dar sunt de părere că focalizarea în acest studiu a platformei ARNm împotriva variantelor îngrijorătoare ale SARS-CoV-2 pare să fie eficientă pentru dezvoltarea vaccinurilor de ranfort.

Citeste si:

Marea Britanie a decis administrarea cele de-a treia doze de vaccin adulţilor de peste 50 de ani

Marea Britanie va oferi cetăţenilor săi de peste 50 de ani accesul la o doză de ranfort împotriva COVID-19, în special personalului sanitar şi angajaţilor din reşedintele pentru...

Ce transmite guvernul CCR în legătură cu moțiunea de cenzură a USR PLUS și AUR. ”Modul neconstituţional în care Legislativul a înţeles să declanşeze controlul parlamentar a generat o situaţie juridică conflictuală”

Guvernul susţine în punctul de vedere transmis Curţii Constituţionale referitor la sesizarea premierului pe tema moţiunii de cenzură a USR PLUS şi AUR că modul "neconstituţional" în care...

DigiSport.ro

Digi24.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă