Doze de vaccin distruse la Petroșani. Asistenta vinovată a fost dată afară

1 lună in urmă 29

Doze de vaccin distruse la Petroșani. Zece flacoane de vaccin, adică 60 de doze de vaccin COVID, au fost distruse după ce flacoanele au fost băgate în congelator și nu într-un frigider, așa cum este circuitul normal pentru acestea. Direcția de Sănătate Publică Hunedoara a intervenit imediat și a renunțat la asistenta de la centrul de la Școala 7 Petroșani.

Citește și: Vom purta mască şi după vaccinare. Dr. Beatrice Mahler: „Din momentul în care virusul intră în corp şi până în momentul în care sistemul imunitar reuşeşte să răspundă, respectiva persoană poate fi o sursă de infectare”

Conform directorului executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, Sebastian Mezei, flacoanele cu vaccin au fost trimise la centrul din Petroşani în cursul zilei de duminică, astfel încât activitatea de vaccinare să poată începe simultan luni, la ora 8,00, în toate centrele din judeţ.

„Asistenta de acolo, în loc să introducă flacoanele în frigider, le-a pus în congelator, unde au stat, timp de 18 ore, la minus 19 grade Celsius. Drept urmare, acele vaccinuri au fost compromise. Am fost nevoiţi să trimitem altele. În acest moment, se vaccinează persoanele programate, doar că acest lucru se desfăşoară cu întârziere”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul executiv al DSP Hunedoara.

Cele 10 flacoane nu au fost păstrate la temperatura potrivită, fiind introduse în congelator și nu în frigider de către o asistentă. Vaccinul trebuie păstrat la o temperatură de 2 grade Celsius, iar la Petroșani flacoanele cu vaccinul împotriva COVID-19 au fost băgate în congelat

Doze de vaccin distruse la Petroșani. Conducerea Direcției de Sănătate Publică Hunedoara a decis, imediat, ca asistenta comunitară responsabilă să fie dată afară. Aceasta este angajata Primăriei Vulcan, DSP Hunedoara urmând să transmită o notificare către administraţia locală pentru a se aplica sancţiunile care se impun în astfel de cazuri.

Dozele de vaccin compromise au fost înlocuite cu altele care au fost aduse de la centrul regional din Timișoara, unde este arondată DSP Hunedoara. La centrul din Petroşani sunt programate la vaccinare câte 60 de persoane zilnic

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă