Două surori de 9 și 12 ani din Mehedinți au fost vândute de bunica lor pe doi galbeni

3 săptămâni in urmă 19

O bunică din Mehedinți și-a măritat cele două nepoate, de 9 și 12 ani, după ce a primit pentru ele doi galbeni de aur, scrie Digi 24. Valoarea galbenilor e de aproximativ 1000 de euro fiecare.

Cele două fete locuiau cu bunica lor. N-au tată, iar mama lor are probleme fizice. La începutul acestei săptămâni, vecinii au anunțat Protecția Copilului, după ce ar fi aflat că femeia și-ar fi vândut nepoatele.

„Este vorba despre două surori, una de 9 ani și cealaltă de 12 ani, căsătorite contra unor sume de bani, mai exact un galben. Asta ni s-a spus din declarațiile fetițelor și a bunicii. Una cu forța în Dolj, cealaltă căsătorită în localitatea Motru. Între timp, cea căsătorită în localitatea Motru, vorbim de minora de 12 ani, s-a și întors la domiciliul bunicii din cauza faptului că era bătută, spune ea, de familia în care ajunsese.”, a declarat Adrian Bidilici, director DGASPC Mehedinți.

Un galben este de fapt un ban de aur și valorează aproximativ o mie de euro.

„Fetele erau puțin debusolate, pe bună dreptate, de situația în care se aflau. Au fost introduse într-un program de consiliere. În prezent sunt, putem spune, aproape echilibrate emoțional și se lucrează la depășirea problemelor cu care se confruntă.”, a spus psihologul Lorena Popescu.

Polițiștii cercetează acum infracțiuni de rele tratamente aplicate minorului și agresiune sexuală, conform declarației Gabrielei Ciocioană, purtătorul de cuvant IJP Mehedinți.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă